Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vykolejený vlak u Kutné Hory poškodil trať

KUTNÁ HORA - V Hlízově na Kutnohorsku ve čtvrtek v podvečer vykolejil nákladní vlak. Doprava na trati Kolínem a Čáslaví stojí. Podle Drážní inspekce došlo k vykolejení dvou vagonů, které poškodily koleje, výhybky i pražce...

/AKTUALIZOVÁNO 8.51/ Dopravu se podařilo obnovit v noci na pátek alespoň po jedné koleji, úplné obnovení provozu se předpokládá ještě během pátku...


Vykolejené vagony nákladního vlaku v Kutné Hoře (8. června 2023, Správa železnic)

K nehodě podle Drážní inspekce došlo ve čtvrtek v 19.22 hodin. Nákladní vlak vykolejil dvěma vagony poblíž Hlízova na Kutnohorsku, přičemž následnou jízdou došlo k poškození čtyř kilometrů kolejí až po stanici v Kutné Hoře. Cestou vagony poškodily také výhybky, opravit se bude muset také trolejové vedení. "Škody na trati byly odhadnuty na 1,15 milionu korun, na nákladních vozech pak na 473 tisíc korun," uvedl tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz byl zastaven mezi Kolínem a Čáslaví, během noci se podařilo obnovit provoz alespoň po jedné koleji. 

Událost se obešla bez zranění. Zastavení provozu zkomplikovalo provoz na železnici. "Osobní, spěšné a rychlíkové vlaky linky Vysočina jsou v úseku Kolín - Čáslav nahrazeny autobusy. Vlaky EC Metropolitan a railjet Vindobona jsou odkloněny na trať přes Pardubice a nezastaví ve stanici Brno Královo pole," informoval ve čtvrtek večer mluvčí Český drah Petr Šťáhlavský. Po částečném obnovení provozu došlo k úpravě opatření. Provoz všech vlaků kromě linky Ex3 byl obnoven s možným zpožděním až 20 minut. Vlaky linky Ex 3 z Prahy do Brna, Břeclavi, Vídně či Bratislavy jsou mezi Kolínem a Brněk odkloněna přes Českou Třebovou bez zastavení. Vlaky nezastavují ve stanici Brno-Královo Pole. Cestující použijí ze stanice Brno-Královo Pole ostatní pravidelné spoje. Za místem odklonu se pak očekává zpoždění vlaků do zhruba 10 minut.


Pohled na poškozené zhlaví v Kutné Hoře (8. června 2023, Správa železnic)

07.25 hodin:
Drážní inspekce ráno upřesnila, že vykolejily dva vozy nákladního vlaku Nex 53109, které ve vykolejeném stavu ujely přibližně 4 kilometry. "Škody na trati byly odhadnuty na 1,15 milionu korun, na nákladních vozech pak na 473 tisíc korun. Provoz na trati byl do 23:20 úplně zastaven. Následně byl provoz obnoven po jedné ze dvou traťových kolejí," uvedl tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události.

23.55 hodin:
Správa železnic obnovila provoz po jedné ze dvou traťových kolejích. České dráhy proto připravují úpravu a aktualizaci dopravního opatření. 

22.23 hodin:
Správa železnic na svém twitterovém účtu uvedla, že se pokusí během nočních hodin zprovoznit alespoň jednu kolej. Tím by bylo možné alespoň částečně obnovit provoz dálkových vlaků, které jsou nyní vedeny odklonem přes Českou Třebovou. Týká se to vlaků jak Českých drah, tak i RegioJetu. 

21.49 hodin:
"V současné chvíli se předpokládá obnovení provozu v pátek 9. června ve 12.00 hodin. Tento termín však bude dále upřesňován podle aktuálního vývoje šetření a odstraňování následků nehody," uvedl ve čtvrtek v podvečer Šťáhlavský. 

Článek průběžně aktualizujeme...


Správa železnic se pokusí provoz obnovit alespoň částečně (8. června 2023, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!