Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ČD předaly na Vysočině první RegioPantery

JIHLAVA - Dvě nové dvouvozové jednotky RegioPanter, které od začátku května jezdí na Vysočině, byly oficiálně předány do provozu na tratích Kraje Vysočina. Zároveň se nové vlaky při prezentačních jízdách představily veřejnosti...

Další čtyři RegioPantery zamíří do regionu během letních měsíců. RegioPanter řady 650.2 má kapacitu 140 míst a nabízí komfortní cestování...


Obě nové jednotky na nádraží v Jihlavě (9. června 2023, České dráhy)

"RegioPantery, které jsme v Jihlavě odprezentovali, nabízejí vše, co od moderního cestování zákazníci žádají. Jsou nízkopodlažní, což usnadní cestování seniorům, rodinám s malými dětmi nebo handicapovaným. Cestující určitě ocení i ergonomicky tvarované sedačky s dostatkem místa pro nohy, klimatizaci a moderní audiovizuální informační systém. Tyto komfortní vlaky zároveň slouží jako mobilní kancelář. Díky wifi připojení, elektrickým zásuvkám, USB portům nebo sklopným a rozkládacím stolkům lze čas na cestě využít například k práci, studiu, nebo třeba sledování filmů," řekl náměstek generálního ředitele Českých drah Jiří Ješeta.

Ve vlaku jsou k dispozici také zásuvky na dobíjení baterií elektrických invalidních vozíků nebo elektrokol. Samozřejmostí je prostor pro umístění kočárků nebo jízdních kol. Jednotky jsou vybaveny nejmodernějším evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS a komunikačním systémem GSM-R, které zajistí vysokou bezpečnost provozu. "Naším cílem je dosáhnout postupně stavu, kdy cestujícího ani nenapadne vnímat moderní vlak jako něco mimořádného a nového, ale jako běžnou součást pohodlného, rychlého a spolehlivého cestování po železnici," řekl ministr dopravy Martin Kupka.


Slavnostní předání jednotek RegioPanter do provozu (9. června 2023, České dráhy)

"Nasazení nových elektrických jednotek na regionálních tratích v Kraji Vysočina je faktickým naplněním desetileté smlouvy, kterou kraj s Českými drahami uzavřel v roce 2019. Železniční přepravu využije v našem regionu ročně více než deset miliónů cestujících. Naším cílem je zvyšovat nabízený přepravní komfort bez ohledu na to, jak dlouhou cestu lidé vlakem absolvují," uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. České dráhy v rámci smlouvy s Krajem Vysočina investují do nákupu nových vozidel a zásadního zvýšení komfortu cestování přes 1,5 miliardy korun.

Kromě zmíněných RegioPanterů brzy vyjedou na tratě Vysočiny nové motorové jednotky RegioFox od společnosti PESA Bydgoszcz. Tyto vlaky budou poháněny motory Rolls-Royce, které kromě klasické nafty umí jezdit i na biopalivo HVO. Po dodání těchto jednotek budou všechny elektrické a více jak 85 procent motorových vlaků v Kraji Vysočina vyměněno za moderní soupravy (RegioPanter, RegioFox, RegioSpider) Do roku 2032 plánují České dráhy investovat do nových vozidel napříč republikou celkem více než 164 miliard korun. 


Diskuse zástupců vedení ministerstva, kraje a dalších (9. června 2023, České dráhy)

První dvě dvouvozové elektrické jednotky RegioPanter vyjely na tratě Vysočiny na začátku května. Cestující se s nimi svezou na trati č. 250 mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou, a také na trati č. 225 Havlíčkův Brod – Jihlava / Jihlava město. Další čtyři jednotky by měly na Vysočinu dorazit během letních měsíců a kromě zmíněných linek obslouží i spoje mezi Havlíčkovým Brodem a Kolínem. Nové elektrické jednotky určené pro Kraj Vysočina vyrábí Škoda Group.

Čtěte také...
- Na Vysočině začínají jezdit první RegioPanteři (vydáno 2. května 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


RegioPanteři začínají jezdit také na Vysočině (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!