Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Vysočině začínají jezdit první RegioPanteři

HAVLÍČKŮV BROD - Již dnes v podvečer vyjedou na trať z Havlíčkova Brodu do Žďáru nad Sázavou vůbec první RegioPanteři v kraji Vysočina. Jde o první vlaštovky, celkem by těchto jednotek na Vysočině mělo jezdit patnáct...

Nové jednotky nabídnou cestujícím například wifi připojení k internetu, zásuvky na dobíjení mobilních telefonů či tabletů nebo bezbariérovost...


Nový RegioPanter na Vysočině (4/2023, ČD/archiv)

Moderní dvouvozové elektrické jednotky vyjedou v prvním květnovém týdnu na trať číslo 250 mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou a také na trať č. 225 Havlíčkův Brod – Jihlava. "Další čtyři tyto jednotky by měly na Vysočinu dorazit během letních měsíců a kromě zmíněných linek obslouží i spoje mezi Havlíčkovým Brodem a Kolínem," informoval před víkendem tiskový mluvčí Českých drah Lukáš Kubát. Podle něj dopravce v kraji nasadí první dvě jednotky. 

Jedná se o elektrické jednotky 650.2 Regiopanter, které Kraj Vysočina objednal u dopravce v celkovém počtu patnácti kusů. První nasazení do pravidelného provozu se uskuteční již dnes, a to na podvečerním osobním vlaku 8753 s odjezdem z Havlíčkova Brodu v 18.26 hodin a příjezdem do Žďáru nad Sázavou v 18.59 hodin.


Interiér nového RegioPanteru na Vysočině (4/2023, ČD/archiv)

Nové elektrické jednotky určené pro Kraj Vysočina vyrábí Škoda Group. Jednotky RegioPanter jsou bezbariérové, nabízí pohodlné sedačky s dostatkem místa na nohy a je možné v nich nabíjet drobnou elektroniku nebo se připojit k wifi. České dráhy v rámci smlouvy s Krajem Vysočina investují do nákupu nových vozidel a zásadního zvýšení komfortu cestování přes 1,5 miliardy korun, kromě zmíněných RegioPanterů brzy vyjedou na tratě Vysočiny nové motorové jednotky RegioFox.

Již dříve České dráhy uvedly, že obnova vozového parku letos vstoupí do další etapy. "V případě jednotek RegioPanter už bude dodána více než polovina všech objednaných vlaků. V první polovině roku nahradí staré soupravy nové jednotky RegioPanter na elektrifikovaných tratích na Vysočině a ve druhé polovině roku začne plošná náhrada starších souprav v Olomouckém kraji," uvedl letos generální ředitel Českých drah Michal Krapinec s tím, že další nové jednotky RegioPanter zamíří do Moravskoslezského kraje.


Nový RegioPanter při vytahování z haly depa (4/2023, ČD/archiv)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!