Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Myčka v Havlíčkově Brodě zvládne až 25 vlaků

HAVLÍČKŮV BROD - České dráhy zprovoznily novou mycí linku železničních kolejových vozidel v Havlíčkově Brodě. Tato myčka Oblastního centra údržby Východ zjednoduší mytí vozidel a umožní vyčistit větší množství vlaků...

Zvolená technologie mycí linky, jejíž samotná výstavba trvala patnáct měsíců, minimalizuje dopad na životní prostředí a je šetrná k nátěru vozidel...


Výjezd vlaku z nové mycí linky v Havlíčkově Brodě (4. května 2023, České dráhy)

"Nová myčka umožní celoroční provoz a také navýší denní kapacitu mytí, která zohledňuje i potřeby dané smluvními závazky. Kapacita myčky je 25 vozidel za 24 hodin," popsal náměstek generálního ředitele Českých drah pro servis Michal Kraus. Dodal, že mycí linka bude v maximální míře spořit vodu, protože bude až z 80 procent využívat vodu recyklovanou. "Realizace tak výrazně přispěje ke zlepšení ekologických aspektů údržby vozidel v regionu použitím moderního zařízení, technologií a postupů s minimalizací dopadů na životní prostředí," řekl. 

Dosud se mytí vozidel provádělo v dnes již nevyhovujících prostorách postavených v roce 1870. Díky nové myčce tak dojde k výraznému zlepšení pracovních a technických podmínek. Hala nové myčky je dlouhá 67 metrů a na šířku má více než osm a půl metru. Současně s myčkou vznikl i technologický objekt o rozměrech 15,7 × 5,6 metru. Proces mytí je obousměrný a plně automatický. Nová mycí linka umožní dva způsoby mytí jednotlivých vozidel.

Myčka myje a vlak projíždí, a nebo opačně

Při stacionárním mytí vozidlo nebo souprava s maximální délkou 55 metrů stojí a v pohybu je mycí portál, který čistí na základě nastaveného mycího programu. Během průjezdného mytí vlak projíždí skrz halu, zatímco mycí portál stojí a pracující kartáče čistí projíždějící vozidlo. Celkové náklady na výstavbu nové havlíčkobrodské myčky včetně přípravných prací činily zhruba 86,5 milionů korun bez DPH. Zhotovitelem stavby je společnost Myčka Havlíčkův Brod, která sdružuje společnosti Chládek a Tintěra a Subterra.


Nová mycí linka umyje až 25 vozů za jeden den (4. května 2023, České dráhy)

Nová mycí linka v Havlíčkově Brodě byla vybudována i v souvislosti s tím, že i přes ztrátu dálkové rychlíkové linky R9 (čtete zde: Regiojet vystřídá ČD na rychlíkové lince R9) v tomto a příštím roce dojde k velké modernizaci vozidlového parku v havlíčkobrodském středisku údržby Českých drah. Dvě moderní dvouvozové elektrické jednotky RegioPanter už v Kraji Vysočina vyjely a další čtyři tyto vlaky by měly do regionu dorazit během letních měsíců. Cestující se mohou těšit i na devět motorových jednotek RegioFox.

Všechny nové vlaky nabídnou maximální komfort. Jsou nízkopodlažní, což usnadní cestování seniorům, rodinám s malými dětmi nebo handicapovaným. "Cestující určitě ocení ergonomicky tvarované sedačky, klimatizaci i moderní informační systém. V nových vlacích nechybí Wi-Fi připojení a zásuvky s USB konektory pro dobíjení cestovní elektroniky umožní využít čas na cestě například k práci, studiu, odpočinku nebo třeba sledování filmů," dodal závěrem náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Jiří Ješeta.


Výstavba nové myčky vyšla na téměř 90 milionů korun (4. května 2023, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!