Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeňany vozí první RegioPanter v barvě kraje

PLZEŇ - Společnost Škoda Vagonka ze skupiny Škoda Transportation slavnostně předala Českým drahám první jednopodlažní elektrické jednotky RegioPanter, které budou zajišťovat provoz v Plzeňském kraji.

Celkem Devět nových RegioPanterů bude sloužit zejména na trati mezi Horažďovicemi a Plzní, zasáhnou ale i na další spoje...


Nová jednotka RegioPanter v barvách kraje (28. listopadu 2018, Škoda Transportation).

"Ke zcela zásadnímu zkvalitnění komfortu cestujících dochází na trati 190 v úseku Plzeň – Horažďovice předměstí a částečně na trati 170 v úseku Plzeň – Pňovany, tzv. Plzeňské lince. Zde dochází k uvedení do provozu devíti nových elektrických jednotek RegioPanter v barvách Plzeňského kraje. V souvislosti se zvýšením komfortu rovněž dochází k navýšení objednávky Plzeňského kraje na tomto úseku o 21 milionů korun," řekl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Nové vlaky významně zvyšují komfort pro cestující. !Jsou plně klimatizované, nabízejí připojení k internetu pomocí wi-fi, elektrické zásuvky nebo moderní informační systém. Kromě toho bude vždy alespoň jeden vůz v soupravě disponovat místem pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace," řekl Tomáš Ignačák, místopředseda představenstva skupiny Škoda Transportation a člen představenstva Škoda Vagonka. Na rozdíl od většiny vlaků Českých drah nemají RegioPantery pro Plzeňský kraj klasický modro-bílý korporátní nátěr, ale barevnou kombinaci modré, šedé, zelené a žluté s prvky Plzeňského kraje. Změny barevného řešení se dočkal i interiér. Vzhled vybrali lidé v anketě, kterou uspořádal Plzeňský kraj. 


Slavnostní křest nové vlakové jednotky (28. listopadu 2018, České dráhy).

Výroba vozových skříní a jejich povrchová úprava probíhala v závodě v Ostravě. Konečná montáž byla realizována v areálu společnosti Škoda Transportation v Plzni. Od listopadu probíhá postupné předávání jednotek zákazníkovi. Celá dodávka bude dodána v souladu se smlouvou během prosince 2018. Všech devět jednotek bude od roku 2019 sloužit na trati mezi Horažďovice předměstí - Plzeň - Kozolupy, se dvěma páry vlaků zajíždějícími až do Pňovan. "Celková cena za 9 nových jednotek přesahuje 1 miliardu korun a z 85 % by měla být kryta dotací z Operačního programu Doprava 2014 - 2020," uzavřel předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec.

V Plzeňském kraji ale nejde o jedinou novinku, na kterou se mohou obyvatelé těšit. Především Plzeňané se mohou těšit také na tramvaje ze Škody Transportation, která vyrobí pro Plzeňské městské dopravní podniky až dvacet dva nejmodernějších tramvají ForCity Smart. Západočeská metropole se stane po Ostravě druhým českým městem, kde bude sloužit nová generace nejmodernějších škodováckých tramvají. Do Plzně zamíří ze Škody rovněž nové trolejbusy


Nechybělo ani tradiční stříhání pásky (28. listopadu 2018, Škoda Transportation).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!