Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

I letos České dráhy vytiskly knižní jízdní řády

ČESKÁ REPUBLIKA - Také s letošní prosincovou změnou vydaly České dráhy knižní verzi jízdního řádu. K dispozici je na pokladnách za 99 korun, i letos ale obsahuje výhradně pouze spoje Českých drah.

Dopravce argumentuje, že jde o jeho marketingovou aktivitu. Poslední kompletní knižní jízdní řád byl vydán v prosinci 2014...


Knižní jízdní řády také letos doplnily ty další na rok 2019 (8. prosince 2018, Filip Vlček).

Kdo rád listuje tištěnými jízdními řády vlakové dopravy, má i od letošních prosincových změn tu možnost. České dráhy se i letos rozhodly a nechaly vytisknout knižní jízdní řád platný od neděle 9. prosince. Kdo by ale čekal, že v tabulkách najde všechny spoje, je na omylu. České dráhy ve svém knižním jízdním řádu zobrazují pouze své spoje, konkurenční dopravce knižní publikace o tisíci stranách zcela ignoruje.

"Jedná se o marketingovou aktivitu, přehled nabídky všech našich spojů v tradičním knižním provedení. S ohledem k tomu, že se jedná o jízdní řád Českých drah, obsahuje pouze spoje naší společnosti a některé další údaje podle požadavku našich zákazníků - objednavatelů," vysvětlil tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. V prodeji je především v železničních stanicích, v informačních centrech Českých drah a na dalších distribučních místech dopravce. Cena jízdního řádu činí 99 korun. V jakém nákladu jej nechaly České dráhy vytisknout, Šťáhlavský neuvedl.


Mnozí je mají stále ještě jako sběratelský artikl (8. prosince 2018, Filip Vlček).

Poslední kompletní knižní jízdní řád si mohli cestující zakoupit se změnou jízdních řádů v prosinci roku 2014. Do té doby je totiž vydávala Správa železniční dopravní cesty coby provozovatel dráhy. Na základě klesajícího zájmu o tištěnou podobu jízdních řádů ale v dalších letech knižní jízdní řád již nevydala. A situace trvá dodnes. "Správa železniční dopravní cesty knižní jízdní řád nevydává. Veškeré jízdní řády jsou dostupné na našem webu," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz Tomáš Johánek z tiskového oddělení Správy železniční dopravní cesty.

Od změn v prosinci roku 2015 proto knižní jízdní řád začaly vydávat České dráhy, a to v přibližném nákladu okolo 30 tisíc výtisků. Dopravce jako důvod tisku argumentuje tím, že stále jsou cestující, kteří nedisponují moderními technologiemi a jinou možnost zjistit si spojení, než v knižním jízdní řádu, nemají. V roce 2016 knižní jízdní řád přitom obsahoval spoje všech dopravců vyjma RegioJetu a Leo Expressu, v letošním jízdním řádu jsou již pouze spoje Českých drah.

Čtěte také...
- České dráhy opět vydaly své knižní jízdní řády (vydáno 9. prosince 2016).
- České dráhy čelí kritice za knižní jízdní řád (vydáno 16. prosince 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


České dráhy vycházejí vstříc cestujícím bez internetu (8. prosince 2018, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!