Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Noční vichřice: Stromy zavalily na desítky tratí

ČESKÁ REPUBLIKA - Řádění noční vichřice má na svém účtu statisícové škody. Největší problém způsobovaly popadané stromy. Někde poškodily trolejové vedení, jinde do nich narazily vlaky Českých drah. 

Provoz se postupně od nedělního večera zastavil na přibližně čtyřech desítkách tratích, v tuto chvíli je ale již provoz bez problémů...


Hasiči měli plné ruce práce s popadanými stromy (ilustrační foto, HZS SŽDC Ostrava).

První mimořádné události eviduje Správa železniční dopravní cesty v neděli po 18.00 hodině, kdy vichřice vtrhla do Plzeňského a Karlovarského kraje. Došlo k pádu stromů na neelektrifikované i elektrifikované tratě, do popadaných stromů narazily první vlaky. Nakonec České dráhy evidují přes deset střetů vlaků s padlým stromem. Podle informací, které má Informační portál Vlčoun.cz k dispozici, nebyl během těchto nehod zraněn žádný cestující ani jiné osoby.

Patrně největší škodu bude národní dopravce sčítat na soupravě posledního nedělního rychlíku 795 mířícího z Ústí nad Labem do Kolína, kterou zastavila mimořádná událost u stanice Dřísy. "Celou vlakovou soupravu poškodily popadané větve či strom v průjezdném profilu tratě," potvrdil v neděli večer Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský. Údaje o škodě zatím nejsou k dispozici, ale protože se souprava stala celá neschopná další jízdy, lze předpokládat, že škoda půjde do statisíců.

Pondělní ráno: Provoz ještě stál na nějakých tratích

Ještě v pondělí ráno evidují České dráhy několik tratí, na kterých je zastaven provoz. Vlaky stojí mezi Putimí a Protivínem, mezi Horažďovicemi a Strakonicemi a mezi Branicemi a Červenou nad Vltavou. Naopak se rozjely na mezinárdním koridoru mezi Ješeticemi a Střezimíří, mezi Popelínem a Jarošovem a také mezi Opavou a Děhylovem. Na všech tratích byl provoz zastaven kvůli popadaným stromům na trať.


Řada stromů popadala na trať a zastavila vlaky (ilustrační foto, HZS SŽDC Ostrava).

Nárazvý vítr, ale spíše přívalové srážky komplikovaly dopravu také v hlavním městě. Především v centru Prahy řešili dispečeři dopravního podniku lokálně zaplavené výhybky, například na Klárově u stanice metra Malostranská, nebo v Holešovicích u podjezdu s železniční tratí. A ani Ostrava nebyl ušetřena. V noci popadané stromy komplikovaly autobusovou dopravu v Proskovicích, kde bylo nutné na hodinu zastavit provoz linky. Tramvajová i trolejbusová doprava v Ostravě, ale také v Brně a dalších větších městech vichřici přečkala bez potíží.

Informační portál Vlčoun.cz sledoval postupující vichřici v online zpravodajství přibližně 4 hodiny, a během nich poskytl na dvě desítky vstupů s aktuální situací především na železnici. V online zpravodajství chtěl pokračovat i ráno, ale předpovědi meteorologů se vyplnily a v pondělí ráno se situace již uklidnila.

Čtěte také...
- ONLINE: Strom poškodil u Dřísů celý vlak (vydáno 23. září 2018).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Správa železniční dopravní cesty pracovala celou noc (ilustrační foto, HZS SŽDC Ostrava).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!