Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Strom poškodil u Dřísů celý vlak

ČESKÁ REPUBLIKA - Silný nárazový vítr, na který upozorňují meteorologové, dorazil do České republiky. České dráhy již evidují řadu tratí, na kterých byl kvůli spadlým stromům zastavit železniční provoz.

/AKTUALIZUJEME/ Informační portál Vlčoun.cz aktuální situaci sleduje prostřednictvím online zpravodajství, přidejte své postřehy...


Popadané stromy na tratích zastavují vlaky napříč republikou (ilustrační foto, SŽDC).

23.30 hodin (Vlčoun.cz):
Vážení čtenáři, pro dnešní den se s vámi loučíme, v průběhu pondělního rána se vám ohlásíme s aktuální situací. Děkujeme za pozornost.

23.20 hodin (ČR):
Podle webových stránek Českých drah je v souvislosti s vichřicí aktuálně přerušen nebo zastaven provoz na 17 tratích. České dráhy se buď snaží zajistit náhradní autobusovou dopravu nebo vlaky vyčkají na odklizení popadaných stromů nebo obnovení dodávek elektřiny.

23.09 hodin (ČR):
Vichřice dále postupuje republikou. Po 22.00 hodině přibyly tratě, na kterých je zastaven provoz. Na trati mezi Plužiny a Sázavou zastavil další vlak 9237 před stromem padlým na trať, podobně k tomu došlo mezi Kutnou Horou a Zručí nad Sázavou. Naopak na trati mezi Světlou nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou to strojvedoucí osobního vlaku 9274 neubrzdil a do spadlého stromu narazil. Popadané stromy pak zastavily také provoz mezi Moravským Berounem a Valšovem v Olomouckém kraji, kde některé vlaky čeká až hodinové zpoždění.

22.58 hodin (ČR):
Informaci o aktuální situaci v železniční dopravě převzala do celostátního zpravodajství Mediální agentura JV pres. Ta mimo jiné mapuje aktuální situaci také z hlediska energetiky, řada okresů se totiž potýká s výpadky nízkého i vysokého napětí.

22.32 hodin (ČR):
Podle informací Informačního portálu Vlčoun.cz má řádění vichřice na svědomí poškození necelé desítky lokomotiv. Ty ve většině případů najely do popadaných stromů nebo větví. Největší škody České dráhy evidují u Dřísů, kde došlo k poškození celého vlaku. "Celou vlakovou soupravy poškodily popadané větve či strom v průjezdném profilu tratě. Podrobnosti v tuto chvíli nejsou k dispozici stejně, jako údaje o vzniklé škodě," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský. Vlaková souprava byla po ohledání místa neschopná dalšího provozu.

22.20 hodin (ČR):
Na některých železničních tratích se daří obnovovat provoz. Jde o většinu tratí v Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji, vlaky se vrací také na část tratí ve Středočeském kraji.

21.58 hodin (Jihočeský kraj):
Vichřice přechází dále do vnitrozemí. V uplynulé hodině byl zastaven provoz na dalších třech tratích v Jihočeském kraji. Stromy popadaly na trať 190 mezi Strakonicemi a Katovicemi ě 225 mezi Jindřichovým Hradcem a Kardašovou Řečicí. Na trati mezi Pískem a Putimí se pak podařilo strojvedoucího osobního vlaku 7914 ubrzdit vlak před spadlým stromem na trati. Ve všech třech případech je provoz vlaků zastaven. A pro výpadek proudu je pak zastaven také provozu vlaků mezi Chotýčany a Hlubokou nad Vltavou.

21.52 hodin (Středočeský kraj):
Na železniční trati z Lysé nad Labem do Ústí nad Labem došlo k obnovení provozu alespoň po jedné koleji. Na trati poblíž stanice Dřísy došlo k vážnému poškození všech vozů vlakové soupravy rychlíku 795 jedoucího do Kolína. Protože není možné tuto soupravu využít k další jízdě, musely České dráhy bez náhrady odřeknout poslední rychlík z Kolína do Ústí nad Labem, který jinak bývá touto soupravou zajištěn.

21.39 hodin (Praha):
Pražští hasiči zasahují u odklízení popadaných stromů v hlavním městě i na čištění zaplavených tramvajových výhybek. "Do 21.20 hodin jsme zasahovali u 18 událostí. V Lipencích jsme zajišťovali uvolněnou střechu, v Nuslích se utrhla plachta na rozestavěné části domu. Ve většině případů se jedná o popadané stromy a větve," uvedli hasiči na svém twitterovém účtu.

21.21 hodin (Středočeský kraj):
Čerčany a okolí postihl výpadek zabezpečovacího zařízení a vlaky stojí. Zastavení prvozu se týká tratí mezi Senohraby a Benešovem u Prahy, mezi Čerčany a Týncem nad Sázavou a mezi Čerčany a Hvězdonicemi, Správa železniční dopravní cesty počítá s obnovením provozu nejpozději ve 23.00 hodin.

21.05 hodin (Praha):
Již hodinu je z důvodu silné bouřce zastaven provoz pražského přívozu P2 spojujícího Podbabu s Podhořím. Provoz byl ukončen a podle dosavadních informací již nebude dnes ani obnoven.

21.00 hodin: (Středočeský kraj):
Ve Středočeském kraji je zatím zastaven provoz pouze na trati Posázavského pacifiku, kde mezi Vraným nad Vltavou a Davlí v 19.55 hodin zastavil osobní vlak 9071 před spadlým stromem. Provoz bude obnoven až po odstranění stromu. Jinak je situace klidná, což potvrdil i reportér Informačního portálu Vlčoun.cz Zdeněk Mazánek, který je na cestě z Prahy do Turnova. "Bouřka nás zastihla mezi Satalicemi a Kbely. V Neratovicích jsme už měly zpoždění 45 minut. Sice jedeme krokem, ale stále jedeme," informoval Mazánek.

20.55 hodin (ČR):
Vlaky stojí také mezi Třemešnou pod Přimdou a Stráží u Tachova, kde se podařilo strojvedoucímu osobního vlaku 7212 zastavit před spadlým stromem. K podobné situaci došlo také mezi jihočeskými Bělčicemi a Březnicí, kde vlak 17917 zastavil před stromem na trati.

20:39 hodin (ČR):
Podle aktuálních informací z webu Českých drah je zastaven nebo omezen provoz na 14 tratích. Mezi Všetaty a Dřísy v 19.50 hodin najel rychlík R795 do spadlého stromu, vlak je poškozen a doprava stojí. Mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi je provoz veden po jedné ze dvou traťových kolejí, České dráhy mají podezření na pád stromu do trolejí. Mezi Rakovníkem a Lužnou najel R1233 v 19.19 hodin do spadlého stromu, poškozená lokomotiva je nepojízdná a doprava stojí. V 19.54 hodin najel do stromu také osobní vlak 20885 mezi Hazlovem a Františkovými Lázněmi. Strom spadl také na trať mezi Berounem a Zdicemi, vlaky proto nejezdí ani tady. Do spadlého stromu najel v 19.25 hodin také mezinárodní osobní vlak 20884 mezi Marktredwitz a Chebem. Dispečink v 19.28 přijal také informaci o najetí vlaku 17418 do stromu na trati mezi Staňkovem a Poběžovicemi. Do spadlého stromu najel také osobní vlak 7503 mezi stanicemi Plzeň a Plzeň-Valcha.

20.35 hodin (ČR):
České dráhy zatím evidují celkem devět železničních tratí, na kterých musely zastavit vlakový provoz. Příčinou většiny mimořádností jsou popadané stromy na trať nebo poškozené trolejové vedení v důsledku opadaných stromů či ulámaných větví.

20.27 hodin (Karlovarský kraj):
Vítr po 19.00 hodině udeřil v Karlovarském kraji. Hasiči řeší mnoho popadaných stromů na silnicích i na železničních tratích. Podle webu Českých drah bylo v Karlovarském kraji po sedmé hodině večerní zastaven provoz na tratích mezi Františkovými Lázněmi a Hazlovem a dále také mezi Chebem a Marktredwitz, v obou dvou případech došlo k najetí vlaku na spadlého stromu na trati. Informace o zraněných nejsou známy.

20.15 hodin (Vlčoun.cz):
Informační portál Vlčoun.cz v návaznosti na silnou vichřici, která se žene na Českou republiku, zahájil online zpravodajství. Vaše postřehy z terénu i fotografie nám můžete posílat mailem na info@vlcoun.cz nebo také přes facebook prostřednictvím zprávy. Děkujeme! 

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!