Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve Velimi pokřtili novou šelmu železnic

VELIM - Nejnovější elektrická souprava InterPanter ze Škody Vagonka, určená přednostně pro meziregionální a dálkové vlaky, byla ve čtvrtek slavnostně pokřtěna na zkušebním okruhu ve Velimi.

České dráhy si v loňském roce objednaly 14 těchto vlaků, a sice deset pětivozových a čtyři třívozové elektrické jednotky...


InterPanter na zkušebním okruhu ve Velimi (25. června 2015, Škoda Transportation).

"Zákazníci dnes od železnice očekávají komfortní a rychlé cestování. Vlaky musí být bezbariérové, klimatizované, cestující chce mít možnost dobíjet svůj notebook nebo jinou elektroniku během cesty, chce být připojen přes wifi k internetu, očekává rychlé a komplexní informace o jízdě vlaku a přirozeně také spoléhá na vysokou bezpečnost železniční dopravy," řekl Pavel Krtek, generální ředitel a předseda představenstva Českých drah.

Dodal, že na stovkách regionálních i dálkových spojů již takovou úroveň cestování České dráhy nabízejí a díky novým jednotkám InterPanter ho teď České dráhy poskytnou i cestujícím na dalších dvou rychlíkových linkách.


Interiér druhé vozové třídy (25. června 2015, Škoda Transportation).

Tomáš Ignačák, generální ředitel Škoda Transportation je potěšen, že se podařilo kompletně vyvinout a vyrobit další český vlak. "Po soupravách CityElefant a RegioPanter bude již brzy vozit cestující také nový moderní vlak InterPanter. Navazujeme tak na dlouholetou výrobu elektrických jednotek, které jezdí nejen u nás v České republice, ale i v Litvě, Ukrajině, Slovensku a už brzy i v Německu," uvedl.

Vozidla navazují na osvědčené řešení jednopodlažních souprav RegioPanter pro regionální dopravu. Základní rozměry a barevné řešení obou typů souprav je shodné, odlišující se však zejména technickým řešením, počtem vstupních dveří a rovněž interiér je uzpůsoben pohodlnému cestování na větší vzdálenosti.


Červeně zbarvený oddíl první třídy (25. června 2015, Škoda Transportation).

Jednotky jsou určeny pro elektrifikované tratě s trakčním napětím 25 kV, 50 Hz a 3 kV pro maximální rychlost 160 km/h. Skříň je lehké integrální stavby z velkoplošných hliníkových profilů. Oproti klasickým „železným“ skříním tak dochází ke snížení hmotnosti vozidla a současně k prodloužení jeho životnosti. Rychlý nástup a výstup cestujících umožňují široké dvoukřídlé vstupní dveře.

Vlaky mají komfortní, příjemný a plně klimatizovaný interiér, bezbariérové toalety a také zásuvky s napětím 230 V a samozřejmě Wi-Fi. Jednotky jsou vybaveny rezervačním systémem pro sedadla, která jsou polstrovaná a polohovatelná. V soupravách jsou navíc oddělené oddíly pro cestující s dětmi do 10 let, prostory pro uložení jízdních kol, kočárků a dalších objemných zavazadel nebo moderní akustický a audiovizuální systém. Jednotka je také uzpůsobena pro bezbariérovou přepravu.


InterPanter sveze první cestující koncem roku (25. června 2015, Škoda Transportation).

Nový vlak získal svůj název InterPanter ze soutěže, kterou organizovaly České dráhy spolu se Škodou Transportation. Dorazilo celkem 5 097 originálních návrhů. Autor vítězného návrhu dnes převzal od Českých drah In Kartu s aplikací IN 100 na jeden rok v ceně 19 990 Kč. Národní dopravce ocenil i dalších devět nejzajímavějších návrhů.

Čtěte také...
- Tohle je InterPanter. Vlak pro dálkové spoje (vydáno 29. dubna 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Z tiskové konference... (25. června 2015, Škoda Transportation).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!