Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Změny v MHD: Někteří je chválí, jiní odmítají

ÚSTÍ NAD LABEM - Chválu i kritiku sklízí Dopravní podnik města Ústí nad Labem za změny tras trolejbusových linek, které začaly platit ve středu. Někteří změny uvítali, jiní naopak o změnách vůbec nevěděli.

Ústecký dopravní podnik se snažil vyhovět požadavkům jednotlivých městských částí, které do nových jízdních řádů zapracoval...


Trolejbus linky číslo 61 vyčkává na příjezd linky 62 (2. července 2020, Filip Vlček).

Zmatky vládly ve středu ráno i odpoledne na zastávkách v centru města. Zatímco někteří čekali na 'svoji' linku číslo 52, jiní nevěřícně hleděli na novou linku číslo 61. Právě trolejbusová linka číslo 61 nahradila zrušenou linku číslo 52, a to v části trasy z centra města přes Malátovu na Severní Terasu. Naopak na Klíši ji nahradila odkloněná trolejbusová linka číslo 57. Do starých Předlic pak zajíždí každý druhý spoj nové linky číslo 61. 

"Čekám na dvaapadesátku, už přes půl hodiny a nejela," podivovala se Božena Novotná čekající na zastávce u Divadla na svůj spoj, na který byla zvyklá desítky let. trolejbusová linka číslo 52 poprvé vyjela v roce 1989 a Božena Novotná s ní cestuje přibližně deset let. "Nikdy by mě nenapadlo, že si budu muset na stará kolena zvykat na jiné číslo linky," dodala. Uvedené změny naopak uvítal Miroslav Charvát, který jízdní řády podrobně prostudoval. "Do Starých Předlic teď jezdí každý druhý spoj. Tamním cestujícím to bohatě stačí," uvedl. 


Ke Globusu nově jezdí na lince 62 pouze každý druhý spoj (2. července 2020, Filip Vlček).

Co náhodně oslovení cestující u Globusu nebo v centru města nevěděli, je zajištění garantovaných návazností. Spoje linek číslo 61 a 62, které končí u Divadla, totiž mají zajištěn přestup naopak na spoje, které ke Globusu pokračují. Přijede-li k Divadlu trolejbus linky číslo 62, který zde končí, na cestující již čeká navazující spoj linky číslo 61, který je ke Globusu doveze. Obdobně je doprava řešena také v opačném směru. 

"O tom jsem nevěděl. Kdybych to věděl nebo si to mohl někde přečíst, nestál bych tady jako trubka," řekl Jan Procházka ze Střekova, který si nechal ujet trolejbus linky číslo 61. Podobně se rozčilovala také Petra Venková, která vystoupila na Revoluční z trolejbusu linky číslo 62, protože končil u Divadla a ke Globusu ji nedovezl. "Proč nepouští třeba nějaké hlášení, že v zastávce Divadlo je zajištěn přestup na linku jedoucí ke Globusu," lamentovala Venková.


Mezi Globusem a Předlicemi některé spoje přejíždí bez lidí (2. července 2020, Filip Vlček).

Kritika na stranu dopravního podniku je ovšem víceméně neoprávněná. Ten pouze do nových jízdních řádů zapracoval připomínky a požadavky především Úřadu městského obvodu Neštěmice, ale i dalších městských obvodů. pro realizaci změn tras trolejbusových linek je přispěla také výstavba a dokončení okružní křižovatky Nové Předlice, na které se dopravní podnik a statutární město Ústí nad Labem finančně podílely. "Poté probíhalo mnoho jednání, kterých se účastnili starostky a starostové městských obvodů města Ústí nad Labem, zástupci odboru dopravy a majetku statutárního města Ústí nad Labem a vedení dopravního podniku," upřesnila tisková mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jana Dvořáková.

 

Čtěte také...
- Ústečany čekají změny trolejbusových linek (vydáno 25. června 2020).
- S linkou 52 se rozloučilo na třicet lidí (vydáno 1. července 2020).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Trolejbusová linka číslo 57 nově jezdí z Mojžíře na Klíši (2. července 2020, Filip Vlček).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!