Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ústečany čekají změny trolejbusových linek

ÚSTÍ NAD LABEM - Cestující v městské dopravě se musí připravit na řadu změn. Již od středy 1. července se změní vedení některých trolejbusových linek. Z ulic města navíc po 31 letech zmizí trolejbusová linka číslo 52.

Podnik i město argumentují, že pouze zohlednily dokončení kruhového objezdu v Předlicích a požadavky městských částí...


Trolejbusová linka číslo 52 bude zrušena (18. dubna 2013, Filip Vlček)

Nejzásadnějšími změnami je přetrasování trolejbusové linky číslo 57, která ve směru z Mojžíře pojede nově z centra přes Polikliniku na Klíši a zpět. Jde pravděpodobně o nejvíce kritizovanou změnu. Druhou radikální změnou je zrušení trolejbusové linky číslo 52, která v Ústí nad Labem poprvé vyjela v únoru roku 1989 a prošla pouze jednou změnou, když byla odkloněna právě na Klíši. Tato linka 30. června definitivně dojezdí, aby ji od 1. července nahradila nová linka číslo 61.

Do Starých Předlic už pouze 'jednašedesátkou'

Nová linka číslo 61 bude vedena ze Severní Terasy shodně po trase dosavadní 'dvaapadesátky' do centra města k Divadlu. Odtud bude pouze každý druhý spoj dále pokračovat až ke Globusu a zpět přes Nové Předlice do Starých Předlic. Při jízdě zpět bude linka začínat ve Starých Předlicích a přes Globus pojede do centra a dále na Severní Terasu. Spoje jedoucí ze Severní Terasy pouze k Divadlu budou mít u Divadla zajištěn přestup na linku číslo 62, která pojede ke Globusu. A aby toho nebylo málo, právě na lince číslo 62 dojde také k omezení provozu, kdy každý druhý spoj bude ve směru ze Střekova také končit u Divadla. V tomto případě ale bude zajištěn přestup na spoje linky číslo 61 jedoucí ke Globusu. 


Linka číslo 57 pojede z Neštěmic nově na Klíši (14. dubna 2013, Filip Vlček)

Při podrobnějším zkoumání nových jízdních řádů, které již jsou na webu Dopravního podniku města Ústí nad Labem, je ovšem jasný a zcela logický záměr omezení trolejbusové dopravy do Starých Předlic. Přibližně v době od 7.00 hodin do ukončení denního provozu bude totiž do Starých Předlic vedena trolejbusová doprava v intervalu 40 minut, což vzhledem ke skutečné poptávce po spojení v této lokalitě postačuje.

Realizaci změn umožnil kruháč v Nových Předlicích

"Základním předpokladem ke změnám v organizaci MHD byla výstavba a dokončení okružní křižovatky Nové Předlice, na které se dopravní podnik a statutární město Ústí nad Labem také finančně podílely. Po té probíhalo mnoho jednání, kterých se účastnili starostky a starostové městských obvodů města Ústí nad Labem, zástupci odboru dopravy a majetku statutárního města Ústí nad Labem a vedení dopravního podniku. Po základním návrhu od DPmÚL vznikla finální verze změn, ve které byly zohledněny veškeré připomínky a podněty z jednotlivých městských obvodů," upřesnila tisková mluvčí ústeckého dopravního podniku Jana Dvořáková.


Každý druhý spoj linky 62 bude končit u Divadla (29. listopadu 2019, František Živnůstka)

Kromě již zmíněných změn dojde v trolejbusové dopravě ještě k dalším drobný změnám. Od 1. července dojde k prodloužení trolejbusové linky číslo 53 z Mírové až na obratiště Severní Terasa. Naopak linka číslo 55 bude ve směru z centra trvale zkrácena pouze na Mírovou. V autobusové dopravce dojde ke zlepšení dopravní obslužnosti v oblasti ulice Za Válcovnou a Předlice Kolonie linkou číslo 27, která bude navíc obsluhovat zastávku Kaufland. Od 1. září pak dopravní podnik připravuje zkrácení odpoledních spojů linky číslo 59 z Klíše pouze na Mírové náměstí a naopak prodloužení vybraných spojů linky číslo 5 z Krásného Března na sídliště Pod Vyhlídkou. Podobnosti dopravce zveřejní v srpnu. 

Happening jako rozloučení s 'dvaapadesátkou'

Po sociálních sítích koluje pozvánka na událost, která má být jakýmsi happeningem při příležitosti zrušení linky číslo 52. Uskutečnit se má v úterý 30. června v podvečer a její průběh bude spočívat v projížďce celou trasou. Akce začíná v 18.30 hodin v zastávce Klíše lázně, odkud se účastníci projedou přes centrum města přímo až na konečnou Severní Terasa. V současnosti má o akci zájem necelých 250 lidí, dalších šest desítek se akce zúčastní. Akce se zúčastní také Informační portál Vlčoun.cz.


Místo zrušené trolejbusové linky číslo 52 pojede nová linka 61 (17. dubna 2013, Filip Vlček)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!