Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vánoční trolejbus jezdí, čeká ale na schválení

ÚSTÍ NAD LABEM - Ačkoli se ústecký dopravní podnik rozhodl po vzoru jiných vypravit vánočně vyzdobený trolejbus, zatím mu to nevychází. Trolejbus ověnčený světelnými řetězy sice jezdí, ty jsou ale po tmě.

Žádost o provoz vánočně osvětleného trolejbusu Drážní úřad přijal až v pondělí 9. prosince. Ten se žádost pokusí vyřídit co nejdřív...


Osvětlený trolejbus na Pekelné jízdě (5. prosince 2019, David Koritenský).

Vánočně vyzdobené a osvětlené vozy jezdí v řadě českých měst. Spatřit je je možné například v Praze, Plzni nebo Brně. K těmto městům se chtělo připojit také Ústí nad Labem. "Každoročně se snažíme přijít s něčím novým a letošní rok není výjimkou. Poprvé v Ústí nad Labem jezdí vánočně osvětlený trolejbus, který jsme mohli realizovat za podpory našich obchodních partnerů. S trolejbusem se mohou cestující svézt během celého prosince, kdy bude nasazován na pravidelné linky," uvedl začátkem prosince výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Libor Turek.

Vánočně osvětlený nízkopodlažní trolejbus do ulic vyjel v rámci Pekelné jízdy na Mikuláše ve čtvrtek 5. prosince. Poté, co jej dopravní podnik začal nasazovat na běžné linky, redakci Informačního portálu Vlčoun.cz čtenáři upozornili, že světelné řetězy jsou po tmě. Současně s tím se pak sociálními sítěmi začaly šířit informace, že na osvětlený trolejbus si stěžovali řidiči aut nebo že provoz takto upraveného trolejbusu zakázal Drážní úřad.


Vánoční trolejbus si osvětlení dlouho neužil (5. prosince 2019, David Koritenský).

Zatímco ústecký dopravní podnik na dotaz do vydání tohoto článku neodpověděl, Drážní úřad vše uvedl na pravou míru. "Provoz jsme určitě nezakázali. Žádost oficiálně dorazila z Dopravního podniku města Ústí nad Labem až v pondělí 9. prosince. Nyní se s podklady seznamujeme a žádost vyřizujeme," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Drážního úřadu Martin Novák. Dodal, že na vyřízení žádosti má Drážní úřad ze zákona oficiálně až 30 dní, nicméně lze předpokládat, že tak dlouho to Drážnímu úřadu trvat nebude. 

Je důležité, v jaké podobě má každý konkrétní vůz jezdit. "Jsou-li nějaké zásahy do konstrukce, řídící jednotky a podobně, je třeba takové změny oficiálně schválit," vysvětlil Novák. Není-li si provozovatel vozidla jist, je lepší, když provozovatel takové změny zkonzultuje. "Pořád je to lepší, než provozovat neschválené vozidlo. Pokud byly dodány všechny materiály, které jsou k posouzení nutné a nebude potřeba nic doplnit, lze očekávat rozhodnutí v řádu dní," ubezpečil Novák.

Čtěte také...
- Mikuláš ve svém trolejbuse projel napříč Ústím (vydáno 9. prosince 2019)
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Vánočně osvětlený trolejbus je tradicí v řadě měst (5. prosince 2019, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!