Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové Urbanwaye si Iveco do Ústí jen odložilo

ÚSTÍ NAD LABEM - Společnost Iveco se potýká s nedostatečnou kapacitou svých odstavných ploch. Proto si domluvila pronájem části garáží ústeckého dopravního podniku a odstavila tady pětici kloubových autobusů.

Moderní nízkopodlažní kloubové autobusy Urbanway tady jsou již od listopadu. Informaci o pronájmu plochy potvrdilo Iveco...


Nové kloubové autobusy v Ústí jen odstavilo (29. prosince 2018, Silvestr Nový).

Na kloubové autobusy se těší Ústečané, díky nim by totiž mohly z ulic města zcela vymizet kloubové vysokopodlažní Karosy. Lidé se těší ale zbytečně, nové kloubové autobusy Iveco Urbanway jsou tady jen dlouhodobě odstavené, než si je vyzvedne nový zákazník. "Skutečně nejde o autobusy určené pro Dopravní podnik města Ústí nad Labem. S dopravním podnikem jsme se jen domluvili na dlouhodobém pronájmu části zdejších garáží," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz generální ředitel společnosti Iveco Viří Janěk.

Areál Iveca ve Vysokém Mýtě je v současné době již zcela zaplněný novými autobusy, které si zákazníci ještě nepřebrali. A protože výroba stále pokračuje, musel výrobce autobusů řešit náhradní prostory, kam bude moct vozy odstavovat. S ústeckým dopravním podnikem se již domluvil, těsně před podpisem nájemní smlouvy je pak ještě v Hradci Králové a Brně, kde dopravní podniky mají volné deponovací prostory.


Ústečané se na nové autobusy těší zbytečně (29. prosince 2018, Silvestr Nový).

Co však není možné zjistit, je cena pronájmu. Dopravní podnik města Ústí nad Labem počítá s tím, že mu autobusy zůstanou, Iveco zase tvrdí, že za pronájem již zaplatilo. "Předpokládáme, že nám společnost Iveco jako protislužbu všech pět autobusů toho času odstavených v garážích Předlice po skončení nájemní smlouvy daruje. Proto zatím tyto autobusy nemají registrační značky a polepy našeho dopravního podniku, protože oficiálně naše nejsou," vysvětlil výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Tibor Lurek.

O takové alternativě ale Iveco slyšelo poprvé až od Informačního portálu Vlčoun.cz. "Zásadně odmítáme, že autobusy budeme někomu darovat. V nájemní smlouvě je deklarována cena pronájmu, který jsme na základě této smlouvy uhradili. Naše povinnosti vyplývající ze smlouvy jsou tedy splněny. Pronájem je uzavřen do konce října roku 2019, do té doby budeme mít v Ivecu místo a autobusy stáhneme zpět k nám," doplnil Viří Janěk, ředitel Iveca.


V průběhu příštího roku si Iveco vozy stáhne zpět (29. prosince 2018, Silvestr Nový).

Upozornění pro čtenáře: Toto je silvestrovský článek, tak jej pro dnešek berte trošičku s rezervou. Užijte si dnešní parádní oslavy konce roku 2018 a v novém roce přejeme jen to nejlepší!

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!