Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové trolejbusy nezvládly sněžení, MHD stála

ÚSTÍ NAD LABEM - Silné sněžení, které v podvečer zasáhlo Ústecký kraj, výrazně zkomplikovalo trolejbusovou dopravu v Ústí nad Labem. Především nové kloubové a patnáctimetrové trolejbusy nevyjely do výše položených míst.

Pravidelný provoz bez zpoždění se podařilo většinou obnovit až pozdě večer, kdy sněžení ustalo a do ulic vyjely desítky silničářů...


Stojící trolejbusy pod zastávkou Kamenný Vrch (11. ledna 2017, Ladislav Grepl).

Sněžit začalo už odpoledne, nicméně provoz se dařilo udržet. Až v podvečer se situace vyhrotila. "Stojíme v Důlcích a kloubový trolejbus odmítl jet," napsala na redakční mail čtenáře Lucie. Podobné maily do redakce Informačního portálu Vlčoun.cz přišly ještě několikrát, jen z dalších míst Ústí nad Labem.

S nečekaně intenzívní nadílkou sněhu měly problémy především nové nízkopodlažní trolejbusy, které nezvládaly vyjet tradiční místa. Kolona nepojízdných trolejbusů tak stála v Důlcích, v Rooseveltově ulici nebo na Kamenném Vrchu, nesjízdná se pro trolejbusy stala také trať okolo Masarykovy nemocnice nebo z Rokle do Dobětic. Naopak z kopce se jelo špatně také trolejbusům ze Skalky.


Další trolejbusy se zablokovaly u točny Karla IV. (11. ledna 2017, Ladislav Grepl).

Důlce byly tradičním místem, kde se trolejbusy zastavily. Neupravenou vozovku ale nevyjely pouze nové kloubové trolejbusy 27Tr a patnáctimetrové 28Tr. Starší kloubové trolejbusy typu 15Tr kopec s menšími komplikacemi vyjely. V zastávce Malátova ve směru z centra zůstal stát patnáctimetrový trolejbus a o zastávku dál V Rokli další kloubový vůz linky číslo 54. Několik desítek minut další trolejbus linky číslo 52 pak nedokázal vyjet stoupání od zastávky Stříbrnická směrem na Severní Terasu.

Několik minut blokoval nepojízdný trolejbus křižovatku u Hotelového domu na Severní Terase, pozvolné stoupání okolo bukovského sanatoria a Masarykovy nemocnice nezvládla další řada trolejbusů. V Rooseveltově ulici se trolejbus 25Tr ev.č. 607 sklouzl až téměř k řadovým garážím a zablokoval tak vozovku.


Důlce nebo Malátova, i tady nové trolejbusy stály (11. ledna 2017, Ladislav Grepl).

Komplikace potkaly také trolejbusovou trať na Střekově. Dva trolejbusy typu 27Tr vzdaly jízdu v táhlém stoupání mezi zastávky Kamenný Vrch škola a Kamenný Vrch, další vozy pak zůstaly stát v blízkosti obratiště Karla IV. Linka číslo 60 se pak částečně zastavila také na sídlišti Vinařská, kde desítky minut neprojel jediný vůz.

Pravděpodobně vlivem silného sněžení se večer porouchala rozjezdová výhybka u Divadla, která trvale signalizovala pouze jednu polohu. Za silného a hustého sněžení tak museli sběrače ručně překlápět sami řidiči.


Zablokovaný trolejbus v Rooseveltově ulici (11. ledna 2017, čtenář webu).

Ve večerních hodinách se první informace o problémech v dopravě objevila také na webových stránkách Dopravního podniku města Ústí nad Labem. "Problém přetrvává v ulici Rooseveltova, trolejbusové linky jsou v provozu, avšak vlivem nesjízdnosti komunikací dochází ke zpoždění," uvádělo se na webu.

Problém ale neomezil jen páteřní trolejbusovou dopravu. S problémy vyjet kopec se potýkaly také autobusové linky, především tedy linka číslo 5 jak okolo Masarykovy nemocnice, tak také ve Výstupní ulici okolo zoologické zahrady. Někam autobus ani nedojel. "Z autobusových linek jsou momentálně nedostupné lokality Nová Ves, Kojetice, Olešnice a Ryjice," uváděl večer web dopravního podniku.


Starší trolejbusy 15Tr s menšími komplikacemi jezdily (11. ledna 2017, Michal Fořt).

Již okolo 20.00 hodiny byla situace na mnoha ístech stabilizovaná jen s dílčími výpadky ojedinělých spojů. Tam, kde nejel trolejbus, zaskočily autobusy náhradní dopravy. Komplikace ještě nastaly pravděpodobně také v Doběticích, odkud po 20.00 hodině nejel jediný trolejbusy.

Na facebookové stránce Vlčoun.cz najdete fotogalerii zachycující nepojízdné trolejbusy i vozy, které obstály (přímý odkaz ZDE).


Porucha rozjezdové výhybky v centru města u Divadla (11. ledna 2017, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!