Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Ústí nad Labem testují Solaris nové generace

ÚSTÍ NAD LABEM - Předváděcí turné kloubového autobusu Solaris nové generace úspěšně pokračuje také na severu Čech. Po zkušebních jízdách v Liberci a Děčíně jej nyní mohou vyzkoušet cestující v Ústí nad Labem.

Dopravní podnik vůz označil evidenčním číslem 914 a v prvních dnech zkušebního provozu jej bude nasazovat na linku číslo 11...


Testovací Solaris na lince číslo 11 na Bukově (4. srpna 2016, David Koritenský).

Tento kloubový osmnáctimetrový autobus, který je v majetku společnosti Solaris Czech, se poprvé objevil v České republice v březnu tohoto roku. Autobus nese registrační značku 9T9 6618 a postupně je nasazován na testovací provoz do různých dopravních podniků. Nejprve se s ním cestující mohli svézt v Plzni, následně v Ostravě, Havířově a dalších městech. Nyní je zapůjčen do Ústí nad Labem, kde bude testován až do 14. srpna.

Solaris Urbino 18 IV. generace nahrazuje ve výrobním procesu předešlou III. generaci. Minulá generace se na trhu pohybuje již 10 let, a proto bylo potřeba inovace. Oproti konkurenci, která v oblibě používá nejprve tzv. facelift, jde Solaris odlišnou cestou. IV. generace má novou konstrukci, která je pevnější a celková hmotnost vozidla je nižší než u předešlé generace. Všimnout si můžeme také nového designu exteriéru, ale ani interiér nezůstal beze změny. Mnoho sedadel je umístěno přímo na podlaze a cestující tak nemusí překonávat podesty.


Solaris během odbavování cestujících Na Spálence (4. srpna 2016, David Koritenský).

Vozidlo je vybaveno celovozovou klimatizací, zásuvkami na USB pro dobíjení elektrických zařízení a také veřejnou WI-FI sítí, kterou mohou cestující využívat. "Autobus je také vybaven kamerovým systémem, který monitoruje nejen prostor cestujících, ale také disponuje couvací kamerou a kamerou monitorující dění před vozidlem, která může posloužit v případě dopravní nehody," řekl tiskový mluvčí ústeckého dopravního podniku Luboš Heřman.

New Solaris Urbino je 18 metrů dlouhý, 2,55 metru široký a 3,25 metru vysoký. Hnací ústrojí autobusu zajišťuje motor značky DAF o celkovém výkonu 240 kW. Žlutozelený autobus obdržel u ústeckého dopravního podniku evidenční číslo 914 a do 8. srpna bude v provozu na lince číslo 11. O tom, na jaké linky bude vůz nasazován dále ještě není rozhodnuto. Informační portál Vlčoun.cz bude jeho plánované nasazení sledovat.


Pohled na zadní čelo autobusu Solaris nové generace (4. srpna 2016, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!