Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Revoluce v noční MHD. Cestující vozí čtyřicítky

ÚSTÍ NAD LABEM - Cestující v ústecké městské hromadné dopravě zažívají revoluci. V noci ze Silvestra na Nový rok dopravní podnik kromě jiného také přečísloval noční linky, a to kvůli přidělení číselné řady krajské dopravy.

Z minuty na minutu tak z ulic zmizely linky 101, 102 a noční spoje na linkách 53 a 56. Místo nich jezdí linky 41, 42, 43 a 46.


Noční spoje od 1. ledna jezdí nově označené (1. ledna 2015, Ladislav Grepl).

Od 1. ledna se na základě výsledků výběrového řízení na nové provozovatele autobusové dopravy v Ústeckém kraji radikálně změnila autobusová doprava. K tématu samotných změn se vrátíme ve středu v samostatném článku, neboť změny zvedly na mnoha místech vlnu kritiky a nespokojenosti. V souvislosti s tím se ale změnilo označení nočních linek městské dopravy v Ústí nad Labem.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem tak v noci vypravuje místo původních trolejbusových linek 53 a 56 a nočních autobusů 101 a 102 nově linky označené jako 41 (původní linka 101), 42 (102), 43 (noční spoje linky 53) a 56 (noční spoje linky číslo 56).


Spoje jsou nově značené čtyřicítkovou řadou (1. ledna 2015, Ladislav Grepl).

Mnohým problesklo hlavou, proč se změnilo označení linek, když trasy kromě úpravy linky 102, respektive 42, zůstaly stejné. Vysvětlení je poměrně prosté a logické, jak uvedl výkonný ředitel ústeckého dopravního podniku Radek Chobot.

"Vzhledem k budoucí plánované plné integraci dopravního systému, kdy jednotlivým oblastem bylo přiděleno číselné rozmezí, jsme se s Ústeckým krajem domluvili na přečíslování nočních autobusových linek. Trolejbusové linky byly přečíslovány z důvodu sjednocení linek noční dopravy," uvedl s tím, že oblast Ústí nad Labem obdržela číselnou řadu 0 až 99.

Přečíslování uprostřed noci způsobilo zmatky

Přečíslování noční linek prakticky uprostřed noci ovšem mezi cestujícími způsobilo zmatek. Na řadě míst totiž ještě pár hodin po půlnoci chyběly nové jízdní řády. "Nevěděl jsem, kam linka jede, a tak jsem raději nenastoupil," napsal redakci čtenář Jarda.


Například linka 53 jezdí nově jako linka 43 (1. ledna 2015, Ladislav Grepl).

Přečíslování linek během noci je ale snadno vysvětlitelné. Nové jízdní řády začaly platit od 1. ledna, což legislativně znamená, že spoje po půlnoci už musely jet podle nového číselného značení. I z toho důvodu po půlnoci přestala jezdit noční městská doprava do Chlumce. Tu dosud zajišťovala linka číslo 102.

Informační portál Vlčoun.cz připravuje k nové organizaci autobusové dopravy na Ústecku samostatný článek, na kterém v současnosti redakce pracuje a oslovuje některé obecní úřady. Redakce jej plánuje vydat ve středu odpoledne.


Dojezdila i linka 101, nahradila ji 'jednačtyřicítka' (1. ledna 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!