Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

Zlín v srpnu spustí e-shop pro prodej jízdenek

ZLÍN - Výrazně pohodlnější bude od poloviny srpna nákup jízdenky ve Zlíně. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice od 15. srpna zpřístupní e-shop, kde bude možné zakoupit dlouhodobé časové kupony. 

Samotné odbavení v podobě bezkontaktního nákupu jízdenky v trolejbusech a autobusech městské dopravy bude možné již v průběhu listopadu...


Ilustrační foto (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice zavádí elektronickou možnost nákupu časových jízdenek. Systém se pro veřejnost otevře 15. srpna. Přístupný bude na webových stránkách dopravce. "E-shop umožní našim cestujícím zakoupit si časové jízdenky z pohodlí svého domova. Systém je uživatelsky velmi vstřícný a ti, kteří jsou již zvyklí přes internet nakupovat, si jej určitě rychle oblíbí. Těm, kteří s e-shopem teprve začnou pracovat, nabídneme jednoduchý návod a budeme také připravení jim s jeho ovládáním pomoci," ujistil Josef Kocháň, ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice.

Pro využívání e-shopu bude potřeba se v systému zaregistrovat, a to za pomoci minima údajů. Zadat bude nutné například jméno a příjmení, trvalé bydliště, osobní fotografii a oskenovaný občanský průkaz pro ověření uvedených údajů. Registraci umožní systém provést elektronicky, osobní návštěva některého z pracovišť Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice tak nebude nutná. "Uživatel e-shopu si vybere zařízení, do kterého si časový kupon nahraje a ze kterého jej bude ukazovat při případné kontrole revizorem. Je přitom jedno, zda zvolí bankovní kartu, mobilní telefon nebo třeba „chytré“ hodinky. Budeme respektovat na co je každý zvyklý," prohlásil správce informačních systému Zbyněk Ondryáš. 


Ilustrační foto (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Uživatelé také budou mít možnost toto zařízení po určité době změnit. Ondryáš dodal, že registrování do systému e-shopu bude pro uživatele zdarma. Přes e-shop bude možné už nakoupit časové jízdenky pro nadcházející školní rok a vyhnout se tak případným frontám na přepážkách pracovišť Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice. Druhá polovina srpna je totiž obdobím, od kterého se tento typ cestovních dokladů nejčastěji začíná pořizovat. Zavedení e-shopu nijak neomezí fungování současných předprodejních míst, jejich počet ani rozsah otevíracích dob. "E-shop bude pouze další možností, jak si pořídit časové kupony. A bude na každém zákazníkovi, zda osobně navštíví předprodejní místo nebo svůj nákup provede přes internet," ubezpečil Kocháň.

E-shop je součástí projektu elektronického odbavovacího systému, podporovaného dotací s fondů EU, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu. Díky instalaci nových odbavovacích zařízení bude možné již od listopadu za jízdenku možné zaplatit bankovní kartou na elektronickém terminálu, který bude umístěn u všech dveří trolejbusů či autobusů. Náklady na pořízení nového odbavovacího systému představují částku 14,9 milionu korun, přičemž 12,7 milionu bude činit dotace Evropské unie.

Čtěte také...
Za jízdu ve zlínské MHD brzy půjde platit kartou (vydáno 19. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Prezentace nového odbavovacího systému na dni otevřených dveří (8. června 2024, DSZO)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!