Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Barum Rally omezí zlínskou MHD i železnici

ZLÍN - Zlínskou městskou dopravu čeká již v pátek 18. srpna výrazné omezení. Kvůli konání motoristické soutěže Barum Czech Rally bude přerušen provoz v Gahurově ulici a řada linek bude muset jezdit po objízdné trase...

Uzavřena bude hlavní spojnice centra Zlína s největším sídlištěm na Jižních Svazích, kam v pátek odpoledne a večer pojedou jen linky 7X a 14X...


Linka 8 bude nahrazena linkou 8X ve zkrácené trase (27. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Během městské rychlostní zkoušky Barum Czech Rally bude v pátek 18. srpna 2023 v době od 16.30 do soboty 19. srpna do 1.30 hodin uzavřena pro veškerý provoz Gahurova ulice, a to od zastávky U Zámku po křižovatku s ulicí K Pasekám. Běžným motoristům i MHD bude sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova – K Pasekám. Obsluhovány nebudou zastávky MHD U Zámku a Čepkov.

Obsluhu sídliště Jižní Svahy převezmou dočasné linky číslo 7X a 14X vedené přes Prštné. Prvně jmenovaná linka spojí Kocandu se zastávkou Školní a zpět, linka 14X pak bude jezdit stejným směrem, ale ze zastávky Jižní Svahy, Středová. Obě linky budou vedeny do zhruba 18.00 hodin v intervalu 15 minut, poté každých 20 minut. Společně s tím ale bude přerušen provoz ostatních linek jezdících na toto sídliště, a linky tak budou vedeny ve zkrácené či odkloněné trase. 


Zastávky Čepkov a U Zámku budou zrušeny (16. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Trolejbusová linka číslo 6 pojede pod označením linky 6Z z Otrokovic jen do zastávky Náměstí Práce, kde se změní na linku číslo 8X. Tahle linka nahradí linku číslo 8 v trase z centra Zlína okolo Baťovy nemocnice. "Na zastávce Náměstí Míru se označení těchto spojů opět změní na linku číslo 2. Trolejbusy budou takto pokračovat v časové poloze pravidelných spojů linky číslo 6 až do Otrokovic," uvádí Dopravní společnost Zlín Otrokovice na svých webových stránkách. Místo linky číslo 9 bude vedena linka 9X, která spojí Baťovu nemocnice s centrem města. Linka ale nepojede na Jižní Svahy, ale pojede přímo na obratiště Antonínova. 

Při cestování z Jižních Svahů do Otrokovic bude záležet na cestujících, kterou zastávku zvolí k přestupu. První možností na trase bude zastávka Zahradnická, kam cestující z Jižních Svahů přivezou linky 7X nebo 14X. Zde mohou lidé projít bezpečně podchodem na opačnou stranu ulice a pokračovat do Otrokovic trolejbusy linky 2. Podobně tomu bude i v opačném směru jízdy z Otrokovic na Jižní Svahy. Jinou možností je přestup na zastávkách Poliklinika nebo Náměstí Práce.


Také linka číslo 6 pojede z Otrokovic jen na Školní (27. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Autobusové linky 31 a 33 budou vedeny objízdnou trasou přes Prštné s označením 31X a 33X a budou nabírat několikaminutová zpoždění. Autobusová linka 38 bude vedena již od 16.00 hodin s označením 38X po vlastní náhradní trase mimo tovární areál z Lešetína přes Náměstí Míru, Náměstí Práce a Antonínovu zpět k Poliklinice a dále po své trase. S posledními pravidelnými spoji jedoucími po své běžné trase je nutné počítat s odjezdy z výchozích zastávek do 15.45 hodin, poté začnou spoje vyjíždět již jako výlukové. 

V době dopravního opatření budou revizoři uznávat pro přestup na náhradní dopravu i nepřestupní jízdenky pro jednotlivou jízdu a budou zohledňovat odpovídající prodloužení jízdní doby, aby cestující v důsledku objížďky a náhradní dopravy nebyli poškozeni a nemuseli si kupovat dražší jízdenky. Po skončení noční městské rychlostní zkoušky rally pojede první pravidelný trolejbusový noční spoj na lince 8 v 2.03 hodin z konečné Jižní Svahy-Kocanda směrem do centra města nebo osmička v 2.30 hodin od zastávky U Zámku směrem na Jižní Svahy.


Z Jižních SVahů budou jezdit linky 7X a 14X přes Prštné (27. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

S omezením je nutné počítat také na železnic. V době od 16.00 hodin do půlnoci bude zcela zastaven provoz vlaků mezi stanicemi Zlín-střed a Vizovice. "V době konání páteční rychlostní zkoušky bude do stanice Zlín střed povolena přeprava pouze těch cestujících, kteří jedou na akci Barum Czech Rally. Osobní vlaky Českých drah, které jezdí v relaci Otrokovice - Zlín - Vizovice a zpět, budou v celém úseku nahrazené autobusy," upozornil tiskový mluvčí Českých drah Petr Pošta s tím, že spoje obvykle jezdící v kratším úseku Otrokovice - Zlín střed a zpět budou zajištěné vlakovými soupravami, nicméně nebude z bezpečnostních důvodů možné opouštět areál nádraží Zlín střed.

"Cestující z těchto vlaků mohou v úseku Prštné - Náměstí Práce a opačně využít trolejbusy městské dopravy, kde budou také uznávány jízdní doklady Českých drah a IDZK," doplnil Pošta s tím, že večerní Zlínský expres z Prahy do Zlína sice dojede do stanice Zlín-střed, nicméně cestující nebudou moci, podobně jako v případě osobních vlaků, z bezpečnostních důvodů opouštět areál nádraží. "Cestující, kteří na Barum Rally nejedou, prosíme, aby v Otrokovicích přestoupili na spoj náhradní autobusové dopravy s odjezdem ve 22.15 hodin," uzavřel Pošta. 


Uzavřeno bude na několik hodin i autobusové nádraží (16. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!