Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínský kraj integruje MHD v Uherském Hradišti

ZLÍNSKÝ KRAJ - Integrovaná doprava Zlínského kraje bude od 1. července rozšířena o linky městské hromadné dopravy v Uherském Hradišti. Nad rámec toho se zavádí nové  druhy jízdenek využitelných v rámci kraje...

V rámci Zlínského kraje tak bude možné cestovat všemi druhy dopravy novou celodenní jízdenkou za 300 korun, zavádí se i kyvadlové jízdné...


MHD v Uherském hradišti bude integrována do IDS (14. září 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Od 1. července dojde k plné integraci městské dopravy v Uherském Hradišti se systémem integrované dopravy. Cena za jednotlivé jízdné bude 15 korun, a to jak v autobusech provozovaných Zlínským krajem, tak na linkách MHD. Každá jízdenka bude přestupní do 45 minut od vydání. Možnost přestupu bude jak mezi dvěma autobusy MHD, dvěma krajskými autobusy, tak mezi krajským autobusem a autobusem MHD navzájem. Ceny předplatného jízdného zůstanou stejné, nově budou platit na všechny dopravní prostředky včetně vlaků. Ve všech autobusech bude možné platit bankovními kartami a Apple Pay/Google Pay. Zachovány zůstanou všechny běžné slevy, nově bude možné zakoupit výhodnou roční jízdenku za 3285 korun.

Lehce se zvedne cena za kilometr

Při nákupu jednotlivého jízdného bude cena za ujetý kilometr 1,50 korun, přičemž dosud byla cena 1,35 korun za ujetý kilometr. Nástupní sazba zůstává na 11 korunách. "Ceny předplatného jízdného se přitom nemění. Pro pravidelné cestující tedy bude pořízení předplatné jízdenky ještě výhodnější než doposud," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Radek Doležel.


V celém Zlínském kraji se zavádí nová 24hodinová jízdenka (11. září 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Nově bude v nabídce 24hodinové jízdné. Jízdenku bude možné využít v kterémkoliv spoji Integrované dopravy Zlínského kraje na celém území krajské dopravy. Její základní cena bude 200 korun, děti od 6 let, studenti, senioři od 65 let a invalidní osoby ve III. stupni zaplatí 100 korun a držitelé průkazů ZTP, ZTP/P zaplatí 50 korun. V případě akcí, na které Zlínský kraj zajistí mimořádné posílení dopravy, jako jsou například Dny lidí dobré vůle a Národní pouť na Velehradě, bude na posílených linkách platit takzvané kyvadlové jízdné za jednotnou cenu 30 korun, a to se stejným propočtem slev pro děti, seniroy či držitele ZTP. 

Kartu Zetka expresně za 299 korun

Nově bude zrušen poplatek za přepravu zavazadla s výjimkou jízdních kol, za jejichž přepravu ve vlaku nebo v cyklobusu cestující zaplatí 30 korun. Zároveň bude možné si přepravu kola předem zarezervovat. Další novinkou je, že zájemci o kartu Zetka budou moci požádat o její expresní výrobu, kdy jim bude za 299 korun na zadanou adresu doručena do 5 pracovních dní. Nadále samozřejmě bude možné nechat si vyrobit kartu s běžnou dobou výroby 3 týdny za standardní cenu 130 korun.


Celkově se nepatrně také zvedne jízdné (14. září 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!