Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Počet nálezů stoupá. Ve Zlíně našli i kuriozitu

ZLÍN - Ztrát a nálezů ve vozidlech městské dopravy Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice přibývá. Cestující, kteří v trolejbusu nebo autobusu něco ztratí, však mají šanci přihlásit se o své věci zpět. 

Kromě klíčů, peněženek nebo třeba mobilních telefonů eviduje dopravce také kuriozitu - zapomenutou erotickou pomůcku...


Nálezy evidují řidiči v trolejbusech i autobusech (21. července 2015, Filip Vlček).

Lidé nepřestávají zapomínat a ztrácet své věci. Poměrně často jim něco vypadne nebo nechají něco odloženo v trolejbusu nebo autobusu městské dopravy. Vlasta Patáková, která má ztráty a nálezy v Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice už asi deset let na starosti, měla na konci listopadu ve své knize, do níž se všechny nálezy zapisují, za letošní rok už 746 položek. Za stejné období roku 2016 to bylo 705 položek. "Letos se možná přiblížíme k osmi stovkám nálezů. Kolem Vánoc jich bývá vždycky zvýšené množství," poznamenala Patáková. 

Aktuálně se Vlasta Patáková snaží najít cestujícího, který 20. listopadu zapomněl v autobusu linky 31 tašku s peněženkou. V ní byly nalezeny peníze v hodnotě vyjádřitelné čtyřciferným číslem. "Podle druhu tašky bych tipovala na staršího člověka. Bohužel uvnitř tašky jsme nenašli žádný doklad nebo dokument, z nichž by se dala zjistit totožnost. A zatím se o tento nález nikdo nepřihlásil," řekla. Taška s peněženkou zůstane v sídle dopravní společnosti až do konce ledna.


Na konečné v Kudlově našli i erotickou pomůcku (21. července 2015, Filip Vlček).

Před několika dny našel řidič v trolejbusu linky 2 krásně dárkově zabalený parfém v hodnotě asi 1500 korun. Jeho majitelka však brzy telefonovala a byla nadšená, když dostala pozitivní odpověď. Jestliže někoho zajímají kuriózní nálezy, i takovým se Dopravní společnost Zlín - Otrokovice může pochlubit. V pátek 17. listopadu se našla na točně na Kudlově v autobuse linky 32 zapomenutá erotická pomůcka - dámské přirození. Zatím se o ni nikdo nepřihlásil.

Mezi poměrně časté nálezy patří mobilní telefony. "Jsou však zpravidla zaheslované, takže nejsme schopni zavolat z nich na nějaké číslo ze seznamu kontaktů, abychom vypátrali majitele. Teď na začátku prosince povezeme na magistrát hned tři mobily, o které se nikdo nepřihlásil," upřesňuje Vlasta Patáková.


Všechny nálezy jsou odevzdávány na vrátnici vozovny (21. července 2015, Filip Vlček).

Je vhodné, aby lidé, kteří něco ztratili v městské dopravě, si vždycky zavolali do sídla Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice a zeptali se. Mohou se obrátit přímo na Vlastu Patákovou od 6.00 do 14.00 hodin na telefonu 577 052 169 nebo zejména u čerstvé ztráty volat dispečink 577 052 163, který může kontaktovat řidiče. Vydání nálezů bývá možné i mimo běžnou pracovní dobu na vrátnici vozové brány dopravní společnosti na Podvesné XVII.

Pokud se majitel po delší době nenajde, předá Dopravní společnost Zlín - Otrokovice nálezy a všechny ostatní nevyzvednuté nálezy z vozidel městské hromadné dopravy na oddělení ztrát a nálezů Magistrátu města Zlína. Tam nalezené věci zůstávají po dobu tří let.


Po určité době se odevzdávají na magistrát města (21. července 2015, Filip Vlček).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!