Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Zlínsku v MHD jezdí čtyři nové Urbanwaye

ZLÍN - Čtyři nové autobusy zařadila do svého vozového parku v podzimním období Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. Jeden kloubový a tři sólo autobusy jsou plně nízkopodlažní a klimatizované.

Zbrusu nové autobusy nahradí na linkách městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích některá z nejstarších vozidel...


Kloubový autobus Urbanway po předání (12. října 2017, DSZO).

Čtyři nové autobusy Iveco Urbanway zakoupila Dopravní společnost Zlín - Otrokovice u společnosti Zliner Zlín, na základě výsledku vyhlášené veřejné zakázky. Vozidla jsou nízkopodlažní, klimatizovaná, čalouněné sedačky mají potahy s nízkým plyšem. Maximální rychlost nových autobusů je pro městský provoz omezena na 65 kilometrů v hodině. Vyhovují technické normě Euro 6. Tři autobusy mají délku 12 metrů, čtvrtý je kloubový o délce 18 metrů.

Vozidla vyrábí francouzská firma Iveco France. Cena pro Dopravní společnost Zlín Otrokovice u společnosti Zliner činila 5,5 milionu korun za krátký vůz a 8,7 milionu korun za kloubový vůz. Prodejce poskytuje na vozidla záruku v trvání 36 měsíců, na lak a karoserii deset let. Garantovaná životnost včetně dodávek náhradních dílů a technické podpory je 15 let. První dva autobusy stejné značky zakoupila firma již na jaře 2016.


Prosvětlený interiér nově dodaného autobusu (12. října 2017, DSZO).

Novým autobusům byla přidělena evidenční čísla 679, 680, 681 a 828. "Jsme rádi, když můžeme zvyšovat kvalitu vozového parku pořizováním nových vozidel. Vždy to znamená nemalý technologický pokrok proti vozidlům vyřazovaným i větší pohodlí pro cestující. Novější autobusy jsou také šetrnější k životnímu prostředí," řekl ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.

V souvislosti se zprovozněním nových vozů bude firma přibližně stejný počet nejstarších autobusů vyřazovat. Půjde o autobusy staré 16 až 17 let, které mají najeto kolem 700 tisíc kilometrů. Na základě opčního práva budou za stejných podmínek do Zlína v listopadu dodány ještě další tři sólo a jeden kloubový autobus.


Pracovníci při polepu nověho Urbanwaye (12. října 2017, DSZO).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!