Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Den otevřených dveří návštěvníky opět uchvátil

ZLÍN - Rozlehlou vozovnu Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice si mohla v sobotu 10. června prohlédnout široká veřejnost. K vidění byly nejen autobusy a trolejbusy, ale i historické vozy.

Kromě toho si bylo možné prohlédnout také zázemí dopravního podniku od haly po dispečink městské hromadné dopravy...


Hala denní údržby zlínské vozovny a výstava (10. června 2017, Lukáš Procházka).

Den otevřených dveří začínal bez velkého nadšení, které způsobilo ranní nepříznivé počasí. Za prakticky prázdnou vozovnu mohlo nejen chladné počasí, ale také neustávající déšť. Naštěstí se kolem dvanácté hodiny rozjasnilo a oteplilo, což přivolalo stovky návštěvníků, kteří se přišli podívat do zákulisí zlínské dopravní společnosti.

Při příchodu do areálu návštěvníky uvítal velice milý a ochotný personál, který každému příchozímu předal informace o programu a areálu. Jako první byly k vidění krásně seřazené autobusy a trolejbusy na hlavním nádvoří mezi jednotlivými budovami. Stály zde jak starší, tak i moderní vozy, ve kterých se děti mohly vžít do role řidiče a usednout za volant, nebo si mohli jen tak prohlížet interiéry vozů. Za ranního nepříznivého počasí se toto místo stalo také úkrytem před deštěm, kde si mnozí dospělí i děti dávali svačinu.


Návštěvníci si mohli prohlédnout všechny vozy (10. června 2017, Lukáš Procházka).

Jako další následovala hala, kde byly vystaveny všemožné součástky do autobusů i trolejbusů. Byly zde k vidění motory, palubní desky, přístrojové desky a spoustu dalšího. Součástí této expozice byla i bohatě naplněná místnost, kde si mohl děti zadovádět ve skákacím hradu, řídit auta na dálkové ovládání nebo se naučit něco z dopravy u stánku Besipu.


Na své si přišli i milovníci historie (10. června 2017, Lukáš Procházka).

Celý jeden pavilon byl věnován trolejbusům, ve kterém byly fotky historických vozidel a vývoje trolejbusové dopravy. Jelikož byly trolejbusy volně přístupné a areál byl plný fanoušků do dopravy, některým chlapcům se podařilo v trolejbusech i některých autobusech rozchodit palubní počítač a v ten moment se všichni začali bavit hlášením zastávek a mluvením do mikrofonu. V další části byl již zmiňovaný traktor, který měl velkou popularitu především u dětí.

Veřejnosti byl také přístupný celý den centrální dispečink zlínské hromadné dopravy a opravdu to stálo za to. Byly pro návštěvníky připravené komentované prohlídky každou hodinu, ale i tak si mohli lidé prohlídnout místnost dispečinku kdykoliv. Kdo měl to štěstí, mohl živě sledovat zásah policie kvůli zájezdovému autobusu, který se nevlezl pod most. Bylo velice zajímavé sledovat dispečera v akci při komunikaci s policií i řidiči autobusů.


Kdo se zajímal o dispečink, mohl se do něj podívat (10. června 2017, Lukáš Procházka).

Celý den otevřených dveří byl obohacen doprovodným programem. Po celém areálu hrála nepřetržitě popová hudba, která dodávala tu správnou atmosféru. Největší úspěch však měla jízda autobusem skrze automyčku. Děti jásaly a byly zvědavé, jak se takový autobus umývá, protože to ještě nikdy neviděly. V areálu bylo také množství stánků s občerstvením, takže kdo měl hlad, rychle ho zahnal.

Dopravu mezi centrem Zlína a vozovnou zajišťovaly historické autobusy i trolejbusy, které jezdily v pravidelných intervalech.


K vidění byla také jedna z posledních 'patnáctek' (10. června 2017, Lukáš Procházka).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!