Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve Zlíně loni přijali 22 řidičů, sháňka je i letos

ZLÍN, OTROKOVICE - Na trhu práce začíná být v poslední době nouze o řidiče MHD nebo příměstské autobusové dopravy. Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice se však poměrně daří přijímat a zapracovávat nové kolegy. 

I když má dopravce v pracovním poměru nyní méně řidič, než kolik je potřeba, v žádném případě nehrozí omezování dopravy...


Dopravní společnost má téměř plný stav řidičů (28. září 2016, Ondra Kašpárek).

Nedostatek řidičů autobusů na trhu práce se v poslední době nevyhýbá ani Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice. "Dokážeme se však s touto situací poměrně úspěšně vypořádat. Provoz i bezpečnost MHD jsou plně zajištěny. Mírně se nám zvýšila přesčasová práce řidičů. Daří se nám za těsné spolupráce s Úřadem práce získávat za volant vozidel MHD nové kolegy a kolegyně," uvedl ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.

Například v roce 2016 odešlo z pozice řidiče vozidla MHD 32 pracovníků, z toho 12 do starobního důchodu. Za stejné období firma nově přijala a zapracovala 22 řidičů. Patnáct z nich využilo rekvalifikačního programu Úřadu práce. Dohromady pracuje v dopravní společnosti asi 190 řidičů, z toho 41 jsou ženy. Míra přesčasové práce řidičů se zvýšila z jednoho asi na tři procenta. Průměrná hodinová mzda řidiče MHD dosahovala hodnoty 139 korun. Podmínkou přijetí je mimo jiné dosažení věku nejméně 21 let.


I když by se ještě někteří řidiči hodili, omezení nehrozí (28. září 2016, Ondra Kašpárek).

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice může nabídnout zaměstnancům mužům i vlastní ubytovnu, koncem roku budou po rekonstrukci místa v ubytovně i pro ženy. Dopravní společnost poskytuje i četné zaměstnanecké benefity včetně bezplatné přepravy v MHD pro řidiče a jejich nejbližší rodinné příslušníky.

"Noví řidiči, kteří byli dosud zvyklí řídit jen osobní automobil, se nemusí obávat, že by řízení autobusu nebo trolejbusu nezvládli. Ve spolupráci s úřadem práce jim pomůžeme získat řidičský průkaz skupiny C a D a rovněž potřebný profesní průkaz. Všichni projdou třítýdenním zácvikem, během něhož se seznámí se všemi linkami a předpisy. Věnují se jim zkušení kolegové. Poté ještě absolvují několik jízd v plném provozu pod dohledem staršího řidiče. Teprve po plném zvládnutí vozidla jsou zařazeni na běžné linky MHD," popsala postup přijímání nových řidičů vedoucí personálního úseku Helena Hanusová.


Dopravní společnost loni přijala dvě desítky řidičů (28. září 2016, Ondra Kašpárek).

"Občas se stane, že od nás někdo odejde a po porovnání podmínek u jiných zaměstnavatelů se zase vrátí. Ani takovým případům se nebráníme. Vycházíme rovněž vstříc i požadavkům na případné zkrácení pracovních úvazků, zejména ženám pečujícím o malé děti," poznamenal ředitel Kocháň.

V roce 2017 dovrší v Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice důchodový věk pět řidičů městské hromadné dopravy. Od ledna nastoupilo do pracovního poměru 7 nových řidičů, z nichž v současné době 3 absolvují již zmíněný zácvik. Dalších 7 nových řidičů se připravuje na svou profesi v rekvalifikačním kurzu a do pracovního poměru budou přijati po získání potřebného řidičského oprávnění.


Letos odejde do důchodu 7 řidičů. Asi... (28. září 2016, Ondra Kašpárek).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!