Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava opět mění trasy zlínských linek 3 a 13

ZLÍN - Pokračující rekonstrukce Slovenské ulice na Lesní čtvrti a komplikace v jejím průběhu jsou ode dneška důvodem pro úplnou uzavírku včetně MHD s převedením trolejbusové linky na nové objízdné trasy.

Cestující tak musí počítat s dalšími změnami i zrušenými zastávkami. Odklony jsou zkouškou také pro řidiče trolejbusů a autobusů...


Trolejbusy se potýkaly s takovými silnicemi (25. července 2016, DSZO Vojtěch Cekota).

Podélná polovina horního úseku vozovky ve Slovenské ulici na Lesní čtvrti se rekonstruuje od letošního června. Trolejbusy zatím projížděly v jednom jízdním pruhu po druhé polovině vozovky. Ukázalo se však, že terén po vykopání poloviny vozovky není dostatečně únosný a stabilní. Povrch dlážděné vozovky v průjezdném jízdním pruhu byl značně nerovný a jízda trolejbusů komplikovaná.

Po společných jednáních zúčastněných stran, jako je objednatel, zhotovitel i Dopravní společnost Zlín - Otrokovice se dospělo k závěru, že pro rekonstrukci ulice je vhodnější technologický postup s úplnou uzavírkou a stavebními pracemi současně v celé šíři vozovky.


Dopravu navíc brzdila světelná signalizace (25. července 2016, DSZO Vojtěch Cekota).

"Informujeme cestující, že odkloníme naši linku na objízdné trasy a změníme dočasně dosavadní způsob vedení MHD v této lokalitě. Řešení, jak zajistit pokračování provozu MHD pro obyvatele Lesní čtvrti i v době úplné uzavírky části Slovenské, bude značně komplikované, ale nepochybujeme o tom, že to bude pro cestující v MHD lepší než úplné přerušení dopravy, které by jinak hrozilo," uvedl ředitel dopravní společnosti Jose Kocháň.

Pro dopravce bude velmi důležité, aby byla původní silnice po rekonstrukci zprovozněna již od 1. září. "Hustý provoz školních spojů včetně kloubových vozidel, který s sebou v této lokalitě přináší školní rok, už by nebyl na objízdných trasách myslitelný," dodal Kocháň.


Na stavbu může jen stavba, MHD jezdí odklonem (25. července 2016, DSZO Vojtěch Cekota).

Trasy trolejbusových linek 3 a 13, které normálně jezdí na Lesní čtvrť, jsou od 1. srpna do konce prázdnin změněny. Na Lesní čtvrť jezdí v intervalu 25 minut náhradní autobus o délce 10,5 metru. Ve směru na Lesní čtvrť je označen jako linka 13 a jeho počáteční zastávkou je Školní. Za zastávkou Lazy-škola odbočuje před uzavřenou částí ulice vlevo do ulice Pod Vrškem a poté jede ulicí Příkrou až na původní točnu Lesní čtvrť.

Po zastavení na točně autobus s pozměněným linkovým označením 13m odbočuje doprava do ulice Lesní čtvrť III a vrací se nepojmenovanou ulicí mezi obytnou zástavbou a lesem. Před uzavřenou části Slovenské ulice odbočuje vlevo do ulice Lazy VI a potom doprava do ulice Pod Vrškem, ze které se napojuje na svou běžnou trasu po Slovenské ulici. V centru Zlína končí autobus linky 13m na zastávce Náměstí Míru. Zastávky Náměstí Práce a Sportovní hala jsou na této lince zrušeny stejně, jako dosavadní provizorní zastávka Lesní čtvrť III u areálu gymnázia.


Doprava bude v Lesní čtvrti opět omezena (25. července 2016, DSZO Vojtěch Cekota).

"Objízdné trasy úzkými uličkami jsou pro autobus MHD a naše řidiče velmi náročné. Prosíme motoristy, aby v nich důsledně dodržovali dopravní značení a zákaz zastavení, protože jinak neprojedeme," apeloval na motoristy hlavní dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Polách.

Na zastávce Náměstí Míru mohou cestující z linky 13m přestoupit do trolejbusů linky 3, která jezdí do Louk. Zpátky z Louk trolejbus jezdí s označením 3z pouze na zastávku Školní. Jenom několik večerních spojů zhruba od 20.30 hodin je vedeno přímo z Lesní čtvrti až do Louk a naopak. Aby cestující nebyli opatřením tarifně znevýhodněni, pro přestup mezi linkami 3 a 13 na zastávkách Školní nebo Náměstí Míru se uznávají nepřestupné jízdenky.


Dopravu nadále zajistí trolejbusy s agregátem (25. července 2016, DSZO Vojtěch Cekota).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!