Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Lidem v Uherském Brodě slouží nový terminál

UHERSKÝ BROD - Tři týdny je v plném provozu nový autobusový terminál v Uherském Brodě. Jeho výhodou je jeho poloha - vybudován totiž byl v bezprostřední blízkosti vlakového nádraží.

Původní autobusák u České zbrojovky byl uzavřen. Na tom novém cestující najdou informační kancelář i informační panely...


Nový dopravní terminál před dokončením (nedatováno, KOVED).

Ve Zlínském kraji nejde o první takový terminál. "Z pozice Zlínského kraje jde o významnou dopravní stavbu a po nových terminálech Otrokovice, Bystřice pod Hostýnem a Staré Město je to další prvek pro rozvoj veřejné dopravy," zhodnotil situace Miroslav Říhák z KOVEDu, který organizuje dopravu v kraji. Z pohledu cestujících je zde pozitivní význam zejména při zkvalitnění přestupu i rozšíření využití prostor pro P+R.

"Současná investice Českých drah do oprav budovy železniční stanice je ukázkou citlivého přístupu," dodal Říhák. Budova nádraží nyní prochí rekonstrukcí a je patrné, že mu bude zachován původní ráz.


Pohled na celý terminál, vlevo je výtah od nádraží na lávku (nedatováno, KOVED).

V rámci nového dopravního terminálu byla vybudována nová parkovací místa pro automobily, nové příjezdové komunikace a opravena byla také již zmíněná železniční budova. Cestujícím slouží nové prostory pro odbavení cestujících, tedy předprodej jízdenek, ověřování průkazů či vydávání místenek. Informační systém na autobusové nádraží dodala společnost Ivo Herman.

Celkové náklady se vyšplhaly na 69,5 milionu korun, část nákladů ale pokryly dotace Programu švýcarsko-české spolupráce. Z Regionálního operačního programu dorazilo 18,4 milionu korun a dotaci poskytl také Státní fond dopravní infrastruktury, a to ve výši 20 milionů korun. 


Autobusy zastavují takřka hned u železniční tratě (nedatováno, KOVED).

Provozovatelem nového terminálu, který vznikl přibližně 500 metrů od původního autobusáku umístěného u České zbrojovky, je na základě soutěže společnost ČSAD Bus Uherské Hradiště. Plný provoz byl zahájen v neděli 28. února a následující den bylo otevřeno také samotné pracoviště informací a předprodeje. Přímo v areálu dopravního terminálu pak byla otevřena také nová provozní budova společnosti ČSAD Uherské Hradiště pro řidiče a dispečery.

I přesto, že nový terminál již plnohodnotně slouží veřejnosti, připravuje se na 1. duben od 15.00 hodin jeho slavností otevření.


Rekonstruována byla také výpravní budova vlakového nádraží (27. října 2015, KOVED).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!