Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínem jezdila Literární linka. Četlo se v ní

ZLÍN - V Literární linku se uplynulý pátek proměnil kloubový trolejbus linky číslo 8 ve Zlíně. Unikátní projekt Krajské knihovny Františka Bartoše přiblížil městskou knihovnu obyvatelům města četbou knih nahlas.

Kromě toho se cestující ve spoji linky číslo 8 dozvěděli o službách a akcích, které se uskuteční v říjnovém Týdnu knihoven...


Petr Ťok v trolejbuse Literární linky (18. září 2015, KK Františka Bartoše).

Cestování hromadnou dopravou má na rozdíl od řízení osobního automobilu jednu přednost: můžete si při něm celkem nerušeně číst. Na tuto výhodu v Evropském týdnu mobility upozornila zlínskou veřejnost i akce Krajské knihovny Františka Bartoše. V jednom z trolejbusů linky číslo 8 v pátek vybraní herci četli knihy. Nahlas. Na akci upozornil také Informační portál Vlčoun.cz na svých facebookových stránkách.

"Nebude to poprvé, kdy se naše vozidla stávají dějištěm různých kulturních akcí. Uvítali jsme proto i myšlenku Literární linky a rádi vytvoříme pořadatelům v jednom z našich trolejbusů podmínky pro to, aby se tato akce mohla uskutečnit," řekl minulý týden ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.


Nechyběla ani herečka Klára Urbanová (18. září 2015, KK Františka Bartoše).

V pátek 18. září se tak od 17.00 do 19.00 hodin jeden z kloubových trolejbusů dopravní společnosti nasazený na linku číslo 8 proměnil v Literární linku. Spoj jezdí z točny Kocanda na Jižních Svazích k Baťově nemocnici. Trolejbus Literární linky byl běžným linkovým spojem a pro cestující platily obvyklé tarifní podmínky.

Cestující, kteří do tohoto trolejbusu odjíždějícího s Kocandy v 17.04, 18.00 a 18.54 hodin nebo od Baťovy nemocnice v 17.24, 18.20 a 19.14 hodin nastoupili, se dozvěděli o nejnovějších službách knihovny a mohli vyslechnout scénické čtení v podání herců divadla Malá scéna Zlín Kláry Urbanové a Petra Ťoka.


Hlasitá četba vzbudila mezi cestujícími zájem (18. září 2015, KK Františka Bartoše).

Herci sice v trilejbusu četli nahlas, ale aby je bylo dobře slyšet v celém vozidle, využili zesilovací zařízení. Jako bonus bylo cestujícím k dispozici také bezdrátové připojení k internetu přes síť wifi.

"Přítomní knihovníci v trolejbusu Literární linky informovali například o půjčování elektronických knih, službách pro zdravotně postižené, o programech pro děti i pro seniory nebo zvali cestující na říjnový Týden knihoven," dodala ředitelka pořádající Krajské knihovny Františka Bartoše Zdeňka Friedlová. Knihovna se tímto netradičním způsobem zapojila do Evropského týdne mobility poprvé, ale příští rok akci rádi zopakují.


Trolejbus byl za čelním sklem označen jako Literární linka (18. září 2015, DSZO).

V České republice ale nejde o jediný kulturní počin, jak přiblížit kulturu cestujícím. V loňském roce se například uskutečnila vernisáž děkana Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Zdeňka Stuchlíka, kterou následně několik měsíců vozil trolejbus ev.č. 307. Na tuto výstavu pak letos v červnu navázala další, tentokrát s poutavými fotografiemi opavského fotografa Antonína Boudy.

Čtěte také...
- Umění přichází za lidmi. Trolejbus vozí výstavu (vydáno 18. listopadu 2014).
- Z Opavy až do Alp. Nová výstava v trolejbuse (vydáno 15. června 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Kromě toho došlo i na seznámení se službami knihovny (18. září 2015, DSZO).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!