Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Trolejbusy zastavil spadlý strom na trolej

ZLÍN - Nepříjemná komplikace potkala v pondělí městskou hromadnou dopravu ve Zlíně. Silný vítr totiž vyvrátil vzrostlý strom v Malenovicích přímo na trolejové vedení a projíždějící kamion. Doprava hodinu stála.

Omezení se samozřejmě dotklo také linek městské hromadné dopravy. Některé trolejbusy stály a místo nich vyjely autobusy...


Spadlý strom na kamion i trolejové vedení (30. března 2015, DSZO).

Krátce před 15.00 hodinou došlo za větrného počasí k pádu vzrostlého stromu na třídě Tomáše Bati ve Zlíně-Malenovicích na trolejové vedení. Stalo se tak za zastávkou Šrámkova ve směru jízdy do Otrokovic. Na místo byl ihned vyslán dispečer DSZO spolu s pracovníky údržby vrchního vedení.

Dopravní společnost požádala o spolupráci hasiče a Policii ČR. Protože pád stromu způsobil dopravní nehodu nákladního vozidla a strom byl zachycen na trolejovém vedení, zůstaly do vyšetření nehody a odstranění stromu oba jízdní pruhy ve směru Otrokovice zcela uzavřeny. Střídavý provoz v sousedním jízdním pruhu (pro opačný směr) řídili policisté. Vzhledem k odpolední dopravní špičce se před místem pádu stromu tvořily dlouhé kolony vozidel.


Na místo ihned vyjeli technici dopravní společnosti (30. března 2015, DSZO).

"Z bezpečnostních důvodů jsme museli odpojit trolejové vedení od elektrického napájení. Na místo jsme ihned vyslali naše pracovníky," řekl ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň. Trolejbusy, které jsou vybaveny dieselagregátem, pokračovaly v jízdě na naftový pohon, ale v kolonách ostatních vozidel také nabíraly zpoždění. Vozy bez dieselagregátu zůstaly stát.

Pro zmírnění dopadu na cestující vyslal dispečink na trasu několik autobusů a autobusy linky číslo 70, které normálně jezdí na páteřní trase mezi Zlínem a Otrokovicemi jako zrychlené, začaly zastavovat na všech zastávkách.

Provoz obnoven po hodině

Krátká zpráva o nehodě se objevila na elektronických informačních panelech na zastávkách. "Po nezbytné opravě bylo trolejové vedení provozuschopné a znovu pod proudem od 16.10 hodin," dodal hlavní dispečer Josef Polách. Na linkách číslo 2, 6 a 10 vznikla v době odpojeného elektrického napájení zpoždění od 10 až do 78 minut.


Hasiči strom rozřezali, po hodině se opět jezdilo (30. března 2015, DSZO).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!