Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Bratislavou drandí nová tramvaj ForCity

BRATISLAVA - V Bratislavě byla minulý týden slavnostně představena a uvedena do zkušebního provozu nejnovější tramvaj z dílen plzeňské Škodovky. Jde o první tramvaj ForCity Plus v obousměrné variantě.

Vozy jsou vyrobeny pro metrový rozchod a jsou vybaveny klimatizací včetně kabiny řidiče či kamerovým systémem.


Červená tramvaj budí v ulicích respekt (6. listopadu 2014).

"Jsem velmi rád, že první z generace tramvají ForCity Plus byla představena právě v Bratislavě. K této metropoli mám velmi vřelý a osobní vztah. I proto pevně věřím, že se nová tramvaj ze Škody Transportation bude líbit především bratislavským obyvatelům," uvedl Josef Bernard, generální ředitel Škoda Transportation. Kromě moderního designu cestujícím nabídne především komfortní a bezpečné cestování, přehledný audiovizuální a informační systém či klimatizaci.
 
Dopravný podnik Bratislava tím úspěšně zrealizoval tři velké zakázky na nákup nových vozidel primárně z prostředků Evrospké unie. "Hlavní město Bratislava tak získá nové jednosměrné a obousměrné tramvaje i nové trolejbusy. Jelikož jsme již využili i opci na nákup nových tramvají a trolejbusů, dojde tak k radikální obnově přestárlého vozového parku MHD v Bratislavě," dodal generální ředitel dopravního podniku Ľubomír Belfi.


Naopak interiér je laděn do šedé barvy (6. listopadu 2014).

Koncepce vozidel ForCity Plus vychází z nejlepších zkušeností s nízkopodlažními tramvajemi. V dodávce pro město Bratislava jsou jak obousměrná, tak jednosměrná vozidla vybavená moderní elektronikou. Všechny tramvaje jsou pětičlánkové, první a poslední podvozek jsou plně otočné a mají rozchod 1000 mm. Vozidlo je vybaveno šesti trakčními motory, každý z motorů o výkonu 100 kW, což poskytuje výborné dynamické vlastnosti.

Vozidla nabízejí dostatek místa pro pasažéry, vhodné umístění zádržných systémů a také kamerový systém. Tramvaje jsou plně klimatizované. Samozřejmostí je také audiovizuální, informační systém včetně zařízení pro hlasovou komunikaci mezi cestujícími a řidičem. Pro cestující se sníženou pohyblivostí je připravena výklopná plošina.


Vůz zatím ještě jezdí bratislavskými ulicemi v rámci zkušebních jízd (6. listopadu 2014).

Škoda Transportation byla v červnu 2013 vyhlášena jako vítěz dvou veřejných soutěží pro DP Bratislava. Šlo o 15 obousměrných tramvají a 15 jednosměrných tramvají. V dubnu 2014 byla uplatněna první opce na dalších 15 obousměrných vozidel. Dodávky 45 prvních zasmluvněných tramvají jsou plánovány v průběhu roku 2015. Termín dodávek tramvají z poslední zúčiněné opce na 15 jednosměrných tramvají by měl být zhruba do poloviny roku 2016.

Informační portál Vlčoun.cz bude zkušební jízdy a pravidelný provoz sledovat a v prosinci přineseme další reportáž.


Sedačky jsou pak v barvách dopravního podniku (6. listopadu 2014).

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!