Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V teplické MHD se za jízdné bude znovu platit

TEPLICE - Městská hromadná doprava v Teplicích bude od sobotního výjezdu znovu zpoplatněná. Odbavovací systém od Mikroelektroniky obdržel potřebnou certifikaci, díky které je možné software začít využívat. 

Za každý den musí společnost Mikroelektronika dopravci uhradit pokutu ve výši 7 tisíc korun, což k dnešnímu dni dělá téměř čtvrt milionu korun...


Teplická MHD byly zdarma více jak měsíc (7. ledna 2024, Vlčoun/František Živnůstka)

Zadarmo už nebudou moci jezdit cestující v trolejbusech a autobusech městské dopravy. "Příspěvková organizace Městská doprava Teplice potvrdila, že nový odbavovací systém společnosti Mikroelektronika získal certifikaci softwaru od Krajského úřadu Ústeckého kraje," potvrdila tiskový mluvčí teplické radnice Adina Sedláková. Díky tomu bude zprovozněn odbavovací a informační systém. Řidiči tak budou moci opět kontrolovat a vydávat jízdenky, které budou obsahovat všechny povinné údaje. Bezplatná doprava v Teplicích tak končí a od soboty 3. února už se bude v městské dopravě platit dle standardního tarifu. 

Odbavovací systém nevydával správné jízdenky

Nový odbavovací systém se musel do trolejbusů a autobusů instalovat v souvislosti se změnou dopravce. Dosavadní Arrivu od ledna vystřídala příspěvková organizace Městská doprava Teplice. Společnost Mikroelektronika do vozů zařízení pouze dodala, na fyzické odzkoušení ale již nedošlo. "V požadovaném termínu nám byl dodán odbavovací systém fyzicky a ve spolupráci se jej i podařilo naistalovat do všech vozů potřebných k výpravě," uvedl v polovině ledna náměstek teplického primátora Tomáš Hadviga.


Mikroelektronika musí zaplatit pokutu 231 tisíc (7. ledna 2024, Vlčoun/František Živnůstka)

Při následné kontrole připravenosti bylo zjištěno, že na jízdenkách nebyly všechny potřebné údaje například o platnosti jízdního dokladu a systém nekomunikoval se světelnými panely. Městská doprava tak byla od začátku ledna bezplatná a cestující se vozili zadarmo. Absurdní byla i situace, kdy v ulicích Teplic jezdily moderní nízkopodlažní vozy s moderním informačním systémem, který byl nefunkční. Informace o čísle linky a směru jízdy tak cestující mohli vyčíst pouze z papíru, který byl umístěn za čelním sklem. Společnost Mikroelektronika za nezprovoznění software musí za každý den zpoždění uhradit Teplicím 7 tisíc korun, což k dnešnímu dni činí přes 230 tisíc korun.

Městskou hromadnou dopravu od začátku roku zajišťuje příspěvková organizace Městská doprava Teplice, která byla zřízena statutárním městem Teplice. Společnost má za úkol zajistit provoz městské hromadné dopravy včetně všech návazných činností po společnosti Arriva, která zdejší MHD zajišťovala do loňského prosince. Servis celkem 34 trolejbusů a 7 autobusů pak po dobu dvou let bude zajišťovat společnost Škoda, která kontrakt za 100 milionů korun uzavřela v závěru loňského roku.

Čtěte také...
OIS v Teplicích nefunguje, MHD je stále zdarma (vydáno 19. ledna 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Informace o čísle linka nebyla ani na panelech (7. ledna 2024, Vlčoun/František Živnůstka)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!