Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Trolejbusy a autobusy bude servisovat Škoda

TEPLICE - O trolejbusy a autobusy, které zajišťují provoz městské dopravy v Teplicích, se bude starat Škoda Group. Společnost tak bude zajišťovat plnohodnotný technický servis pro 34 trolejbusů a 7 autobusů.

Kontrakt za téměř 100 milionů korun je uzavřen na následující dva roky, což je pro Škodovku po úspěšné spolupráci v Bratislavě či Plzni výzvou...


O trolejbusy v Teplicích se postará Škodovka (20. srpna 2020, Vlčoun/František Živnůstka)

Škoda Group získala prestižní zakázku na zabezpečení služeb full-service pro všechny trolejbusy a autobusy městské hromadné dopravy provozované v Teplicích. Kontrakt v hodnotě až téměř 95 milionů Kč zajistí provádění kompletního servisu pro dopravce Městská doprava Teplice v letech 2024 a 2025. Součástí místního vozového parku je celkem 41 vozidel, a to 34 trolejbusů a 7 autobusů. Správa vozového parku představuje pro provozovatele řadu výzev. Bez komplexního řešení může být pro dopravce obtížné udržet vysoký standard dopravy, spolehlivost a efektivitu vozidel za současné optimalizace finančních nákladů. Tyto problémy pak mohou mít za následek zvýšené prostoje, neočekávané výdaje a snížený komfort cestujících.

"Chápeme výzvy, kterým provozovatelé denně čelí. Naše služby jsou navrženy tak, aby tyto výzvy nejen řešily, ale aby je proměnily v příležitost. Jsme nadšení, že po úspěšných spolupracích v Plzni, Římě a Bratislavě můžeme rozšířit naše full-service služby i na Městskou dopravu Teplice. Přechod na full-service řešení je důkazem rostoucího povědomí o tom, že přítomnost výrobce, který vozidla důvěrně zná, výrazně zvyšuje efektivitu a spolehlivost. Našim cílem je poskytnout provozovatelům jistotu, že jejich vozový park je v rukou odborníků, a zajistit tak bezproblémový provoz a spokojené cestující," řekl Radek Svoboda, Managing Director Components & Bus Mobility ve Škoda Group.


Škoda zajistí servis trolejbusů i autobusů (20. srpna 2020, Vlčoun/František Živnůstka)

"Zlepšení kvality prováděné správy, údržby a oprav vozového parku MHD Teplice byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme se při řešení otázky zajištění servisu rozhodli pro cestu vypsání soutěže na externího poskytovatele full-service služeb s velice přísnými kritérii na jeho výběr, která nám byla zárukou, že službu bude plnit vysoce kvalifikovaný dodavatel, za něhož skupinu Škoda považujeme. Věřím, že se nám toto řešení v následujícím dvouletém období osvědčí a budeme v tomto režimu pokračovat i v letech následujících," dodal ředitel Městské dopravy Teplice František Stožický. 

Smlouva na zabezpečení služeb full-service zahrnuje nejen preventivní údržbu a opravy, ale také pokročilou diagnostiku, která zajišťuje optimální výkon a spolehlivost celého vozového parku. Kromě těchto klíčových služeb bude Škoda Group zodpovědná i za správu kapitálových nákladů (CAPEX), pronájem areálu a zajištění jeho ostrahy. Tento komplexní balíček bude platit od 1. ledna 2024 do 31. prosince 2025. Pro Škodu to není první zakázka tohoto typu. Mezi lety 2017 a 2020 zajištovala full-service v Římě, v období 2013 až 2023 se starala o bratislavský vozový park. Vedle toho se podílí na jednom z největších PPP projektů v České republice, kterým je full-service autobusů a trolejbusů v Plzni. Tento projekt byl zahájen v roce 2013 a je uzavřen na dobu 29 let. 


Kontrakt je uzavřen na dva roky (20. srpna 2020, Vlčoun/František Živnůstka)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!