Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Devadesát Otokarů začne brázdit Ústecký kraj

ÚSTECKÝ KRAJ - Celkem devadesát autobusů dodá Ústeckému kraji turecká firma Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi Anonim Şirketi. Průměrná cena jednoho autobusu včetně odbavovacího zařízení činí 3,95 milionu korun...

Prvních deset autobusů bylo předáno v minulém týdnu a oproti původním předpokladům některé z nich již zasahují do běžného provozu...


Nové Otokary byly představeny veřejnosti (19. července 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

Velká sláva se uskutečnila včera na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem. Veřejnosti tady byly odpoledne představeny nové autobusy Otokar od tureckého výrobce, které budou v celkovém počtu devadesáti kusů brázdit všechny lokality Ústeckého kraje. Pro Ústecký kraj byly vybrány autobusy modelu Vectio U LE. Jedná se o částečně nízkopodlažní příměstské autobusy s celkovou kapacitou 50 míst, z toho 35 k sezení. V jejich výbavě je kladen důraz na komfort cestujících, jsou proto vybaveny klimatizací i přídavnými radiátory.

Nové autobusy disponují výklopnou plošinou pro snazší nástup a výstup osob se sníženou schopností pohybu. Dovolují nabíjení osobní elektroniky pomocí USB přípojek. V každém autobusu se nachází přehledné informační panely, odbavovací zařízení s možností platby bankovní kartou a kamerový systém. Některé vozy budou vybaveny pro přepravu kol. Na základě jednání a výrobních kapacit byl stanoven termín dodání v červenci, srpnu a na začátku září 2023.


Došlo i na symbolický klíč (19. července 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

"Dělá mi velkou radost, že bude mít Ústecký kraj brzy vlastní flotilu autobusů, navíc kvalitních a nadstandardně vybavených, se kterými bude cestování příjemné, pohodlné a především spolehlivé," uvedl při symbolickém přebírání klíče hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. Autobusy budou nasazeny v celém Ústeckém kraji ve všech dopravních oblastech, které zajišťuje Dopravní společnost Ústeckého kraje. Jedná se o oblast Ústecka, Děčínska, Litoměřicka, Lounska, Bíliny, Litvínova a Podbořanska.

Marek Hrbáč, radní pro oblast dopravy a silničního hospodářství uvedl, že nákup nových autobusů je pro Dopravu Ústeckého kraje významným krokem. "Již nebude třeba autobusy pronajímat jako doposud. To přinese finanční úsporu a zároveň i výrazné zlepšení podmínek pro cestující," poznamenal. Rámcová dohoda o nákupu byla uzavřena 19. dubna 2022, kupní smlouva na dodávku všech autobusů pak 13. září 2022. Celková kupní cena činí 346,9 milionů korun. Nákup autobusů je hrazen z uzavřeného úvěru. 


Vozy již zasahují do provozu v kraji (19. července 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!