Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Scania dodala nové Irizary na linku do Teplic

TEPLICE - Na expresních linkách společnosti Arriva City z Prahy do Teplic začala jezdit pětice zbrusu nových luxusních autobusů Scania Irizar i6s. Cestující jistě uvítají třeba dobíjecí porty na drobnou elektroniku. 

Dopravce linku zajišťuje již tři roky. Cestující si ji natolik oblíbili, že ve špičkách musí autobusy jezdí každých 30 minut...


(2. září 2019, Scania).

"Společnost Arriva City si zvolila jeho nejdelší patnáctimetrovou variantu. Vozidlo pojme 63 cestujících, kteří ocení nejen komfortní sedadla výsuvná do uličky, ale také zásuvky na 220V a USB dobíjecí porty," řekl manažer prodeje autobusů společnosti Scania Lukáš Martinů. "K ještě příjemnějšímu cestování pak přispívá i speciální tónování bočních oken a dojem luxusu pak dotváří také dřevěný dekor podlahy. Model Scania Irizar i6s vyniká také velkým zavazadlovým prostorem," dodal. Na palubách budou mít cestující možnost platit bezkontaktními kartami a během jízdy používat Wi-Fi připojení na internet. 

Autobus je poháněn třináctilitrovým motorem Scania o výkonu 450 koní s osvědčenou automatizovanou převodovkou Opticruise, která má 12 rychlostních stupňů. Tato kombinace zaručuje hladkou a rychlou změnu rychlostí, což dále přispívá ke komfortu přepravy. Podle nové legislativy, platné od června, je vozidlo vybaveno také samozhášecím systémem v motorovém prostoru. Řidiči uvítají kamerový systém i aktivně řiditelnou zadní nápravu.


(2. září 2019, Scania).

Linku z Teplic do Prahy spustila Arriva před třemi lety. "Tehdy jsme přepravovali okolo 400 lidí denně. Nyní je to i více než tisíc cestujících každý den. Neustále se snažíme naše služby a komfort cestování zlepšovat, i proto jsme pořídili nové autobusy Scania Irizar i6s," uvedl jednatel společnosti Arriva City Petr Havlík. Vysoký počet cestujících na trase z Teplic do Prahy si vyžádal kratší intervaly. "Jezdíme každou hodinu a ve špičce se tento čas zkracuje až na 30 minut. Celkově pak autobusy najedou každý rok až 200 tisíc kilometrů. Věříme, že nás Scania svou spolehlivostí nezklame a potvrdí se také pověstná nízká spotřeba paliva," uzavřel Havlík. 

Součástí dodávky je také pětiletý servisní kontrakt, který obsahuje kompletní údržbu předepsanou výrobcem a také krytí všech dalších neočekávaných oprav. Výhodou servisní sítě společnosti Scania je také dostupnost jednotlivých poboček 7 dní v týdnu. "Například k běžné garanční prohlídce tak může docházet i o víkendu, kdy je vytížení autobusů nižší," doplnil manažer prodeje autobusů Lukáš Martinů. 


(2. září 2019, Scania).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!