Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

MHD Litoměřice zajistí Autobusy Karlovy Vary

LITOMĚŘICE - Provoz městské hromadné dopravy v Litoměřicích s konečnou platností přebírá nový dopravce, tím jsou Autobusy Karlovy Vary. Od 1. července je tak osud městské dopravy jasný stejně, jako kdo zajistí dopravu od února.

Smlouvu o zajištění dopravy totiž k poslednímu lednu vypověděla společnost TD Bus, od února tak hrozil kolaps dopravy...


Autobusy společnost TD Bus v lednu dojezdily (30. ledna 2019, František Živnůstka).

Po mnoha letech problémů s výběrem dopravce a v posledních měsících i s dosavadním dopravcem TD Bus se blýská na lepší časy. "Sehnat novou společnost vzešlou z řádné soutěže, která by byla ochotna autobusovou dopravu v Litoměřicích dlouhodobě provozovat, nebylo vůbec snadné. Podpis smlouvy považuji za úspěch, ze kterého mám upřímnou radost a určitou míru zadostiučinění. Věřím, že městská autobusová doprava v Litoměřicích začne konečně fungovat tak, jak má," vyjádřil se Jan Jakub, vedoucí Odboru dopravy Městského úřadu v Litoměřicích.

Čáru přes rozpočet udělala společnost TD Bus, která měla původně dle stávající smlouvy končit až v polovině roku. Dopravce proto litoměřické radnici podal výpověď s tím, že dopravu zajistí pouze do 31. ledna. "Neudržitelné podfinancování dopravy má základ v legislativním navýšení mezd zaměstnanců v dopravě a trvalé neochotě kraje na ně adekvátně reagovat," odkazuje radnice na dopis zaslaný městu firmou TD Bus.


Radnice řesila náhradního dopravce pro MHD (30. ledna 2019, František Živnůstka).

Nový dopravce byl se situací již předběžně seznámen a je ochoten převzít městskou dopravu už od února, aby nedošlo k přerušení této služby pro občany. Kapacitní a technické důvody mu však zatím vzhledem ke krátké době zbývající do zahájení provozu neumožňují zajistit provoz v takovém rozsahu, jako tomu bylo dosud. S největší pravděpodobností bude třeba na přechodnou dobu omezit provoz některých spojů, především ve večerních hodinách.

"Společnost má nyní k dispozici méně řidičů, než kolik jich je třeba při stávajícím rozsahu jízdních řádů. Jejich počet postupně doplní. Jde o nouzové řešení v režimu mimořádné situace, které by nemělo trvat po celé přechodné období pěti měsíců. Od července by pak již měla společnost Autobusy Karlovy Vary zahájit plný provoz s nasazením nových autobusů a s navýšením linek z dosavadních dvou na čtyři," vysvětlil možné dočasné řešení vedoucí Jakub. Zajištění provozu v tomto dočasném období od února do června je však prozatím stále ještě ve fázi příprava jednání.


TD Bus vystřídají vozy společnosti Autobusy Karlovy Vary (nedatováno, František Živnůstka).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!