Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Teplické trolejbusy slavily! Jezdí už přes 66 let

TEPLICE - Teplické trolejbusy v letošním roce jezdí již 66 let. Společnost Arriva se proto v sobotu 15. září rozhodla toto výročí náležitě oslavit. Nechyběly jako moderní, tak i historické trolejbusy.

Lidé mohli nahlédnout také do technického zázemí vozovny trolejbusů, velký zájem byl také o cvičné nasazování sběračů...


Trolejbus T11 jako předvoj vozu typu 25Tr (15. září 2018, František Živnůstka).

Akce začala v 10.00 hodin, kdy se veřejnosti otevřela vozovna trolejbusů a autobusů v ulici Emilie Dvořákové v Teplicích. Speciální akce plná zajímavostí, kterou připravilo město Teplice v rámci Evropského týdne mobility a za podpory Státního fondu životního prostředí, se nakonec setkala s velkým zájmem jak cestujících, tak i laické i odborné veřejnosti. A bylo opravdu vcelku hodně k vidění.

Ve vozovně byly kromě trolejbusů a autobusů připraveny výstavy montážních plošin a odtahových vozidel. Zájemci mohli nahlédnout do opravárenských dílen, vyzkoušet si mohli nasazování sběračů nebo zhlédnout ukázky používaných komponent trakčního trolejového vedení. K tomu bylo zajištěno i občerstvení. 


Zapůjčen byl i trolejbus 17Tr v ostravském provedení (15. září 2018, František Živnůstka).

Speciální kapitolou byly speciální trolejbusové linky, na které byla nasazena většinou historická vozidla. Základní linkou byla linka číslo 66, která jezdila v intervalu půl hodiny z vozovny přes Městské sály a Trnovany na Masarykovu a Benešovo náměstí. Tato linka byla určena přednostně pro návoz návštěvníků akce.  

Dalšími linkami byla linka 66A z vozovny přes Panorama, Šanov, Somet a Anger zpět, 66B z vozovny přes Pražskou na Šanov a zpět, 66C z vozovny přes Benešovo náměstí, do Řetenic a zpět či 66D z vozovny přes Benešovo náměstí a Bílou cestu na Novou Ves a zpět. Linka 66E jezdila z vozovny přes Hlavní nádraží a Nemocnici na točnu Řetenice Tolstého, linka 66F pendlovala mezi vozovnou a Valy a linka 66H z vozovny do Novosedlic. Poslední linkou byla linka 66V, která z vozovny jezdila na Hrad Doubravka tyčící se nad Teplicemi.


Nechyběla ani výstava současných vozidel MHD (15. září 2018, František Živnůstka).

Zatímco na linku 66 byl nasazen většinou kloubový trolejbus typu 25Tr, o provoz na dalších linkách se pak dělily další vozy, jako například kloubový Ikarus 280, trolejbusy Škoda 14Tr, Škoda 15Tr či Škoda 17Tr, v provozu se pak objevila i ikona nostalgické trolejbusové linky číslo 11 v podobě trolejbusu Škoda 9Tr. K vidění byl ale také trolejbus Škoda T11 či historický autobus Karosa T500 HB. Parciální trolejbus 30Tr byl nasazen na linku do Novosedlic. 

Závěr akce patřil spanilé jízdě všech historických i současných typů trolejbusů a autobusů. O tom, že se akce nakonec vydařila svědčí také velká návštěvnost. Turistické linky svezly a areál vozovny přivítal několik tisíc návštěvníků. 


A v ulicích se znovu rozezvučel i trolejbus 14Tr (15. září 2018, František Živnůstka).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!