Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

První Solaris Urbina již dorazila do Chomutova

CHOMUTOV - Severočeská města Chomutov a Jirkov spojená trolejbusy i autobusy letos výrazně obměňují vozový park. Cestující tady začnou vozit celkem tři desítky vozidel za čtvrt miliardy korun.

Dalších pět autobusů pak dorazí v roce 2020. Nové trolejbusy navíc potvrzují zájem Jirkova na provozování tohoto druhu dopravy...


Zbrusu dva nové autobusy ve vozovně (březen 2018, DPMCHJ)

Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova již v dubnu až květnu 2018 uvede do provozu celkem 15 nových trolejbusů. Celkem pět dvanáctimetrových trolejbusů typu 26Tr a deset kloubových trolejbusů 27Tr tak následně nahradí devět starých trolejbusů Škoda 15Tr vyrobených v roce 1994 a 1995 a pětici Solarisů Trollino 12AC z roku 2006. Hodnota investice činí 173 milionů korun.

"Nové trolejbusy nahradí téměř všechny stávající vozy, z nichž většina má za sebou více než 24 let provozu. Celkem dopravní podnik provozuje 16 trolejbusů, takže jde fakticky o stoprocentní obnovu," informoval na webových stránkách Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova jeho ředitel Petr Maxa.


Interiér kloubového Solarisu Urbino na CNG (březen 2018, DPMCHJ)

Zkrátka nepřijdou ani autobusy, jejichž část již dorazila do chomutovské vozovny. V letošním roce bude dodáno 10 nových autobusů Solaris Urbino s pohonem na stlačený zemní plyn v celkové hodnotě 65 milionů korun. "Devět autobusů bude krátkých dvanáctimetrových m a jeden bude kloubový osmnáctimetrový. První dva nové autobusy byly dodány v březnu a dalších 8 vozů bude dodáno v prosinci 2018," potvrdil pak Petr Maxa s tím, že v roce 2020 pak přibudou další dva dvanáctimetrové a tři kloubové autobusy.

Moderní nízkopodlažní trolejbusy a CNG autobusy například nabídnou plošinu pro vozíčkáře. Nový vnitřní informační systém na LCD panelech zobrazí průběh linky po zastávkách, tarifní zónu, čas a další doplňující informace. Infopanely mohou využít města k informování občanů.


Další autobusy budou dodány koncem roku (březen 2018, DPMCHJ)

Kromě dnes již standardního komfortního vybavení pro cestující i řidiče je ve vozidlech zabudovaný kamerový systém u všech dveří a na stropě, včetně couvací kamery. Novinkou je nové barevné provedení karoserie vozidel MHD v modro bílé se stříbrným pruhem. Nové vozy přinesou cestujícím vysoký komfort cestování a dopravnímu podniku sníží náklady na údržbu a provoz. Dopravní podnik má vlastní plničku CNG a tedy využije úspory oproti dražší naftě.

Financování nových vozidel je podpořeno dotacemi Evropské unie v souhrnu 203 milionů korun, zbývajících 72 milionů korun pokryje dopravní podnik úvěrem a svými úsporami. Část nákladů pokryje prodej starých trolejbusů, který bude proveden formou aukce. Jeden trolejbus 15Tr ev.č. 006, který je v relativně nejlepším stavu si pak dopravní podnik nechá, postupně opraví a bude vyjíždět na příležitostné historické jízdy.


Vozy jsou opatřeny jednoduchým, ale slušivým nátěrem (březen 2018, DPMCHJ)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!