Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Lovosicích funguje nový dopravní terminál

LOVOSICE - Nový autobusový dopravní terminál, který je díky těsné blízkosti k železničnímu nádraží velmi komfortní z pohledu cestujících, byl v pátek 22. prosince v poledne slavnostně otevřen.

Vyvrcholila tak půlroční stavební činnost, která v místě původního autobusového nádraží komplikovala život obyvatelům města...


První autobusy na novém dopravním terminálu (22. prosince 2017, Lukáš Verner).

Zprovoznění autobusového nádraží předcházelo jeho slavnostní otevření přestižením pásky za přítomnosti starosty města Lovosice Milana Diana, místostarosty města Vladimíra Šumy a vedoucího odboru dopravní obslužnosti Krajského úřadu Ústeckého kraje Jakuba Jeřábka a dalších hostů. Prvním autobusem, který využil nového dopravního terminálu, byl spoj č. 111 linky 663 do Milešova, který odjel v 12:02 ze stanoviště č. 5.

Revitalizace autobusového nádraží Lovosice byla zahájena 19. června. Projekt byl financovaný z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu a také ze státního rozpočtu. Celkové náklady revitalizace byly 23 milionů korun, 18 milionů korun činila dotace.


Nechybělo ani tradiční stříhání pásky (22. prosince 2017, Lukáš Verner).

Autorem projektu je projekční kancelář Valbek z Ústí nad Labem, realizaci provedla společnost Chládek & Tintěra. V rámci revitalizace došlo k rekonstrukci původního autobusového nádraží, včetně úprav přilehlých komunikací, úprav veřejného prostranství v přednádražním prostoru, úpravy osvětlení, doplnění městského mobiliáře jako jsou odpadkové nádoby, plánek autobusového nádraží a mapa města, a dále ke zkapacitnění parkovacích míst pro individuální automobilovou dopravu. Vzniklo zde totiž 28 nových parkovacích míst, z toho 2 pro invalidy a 3 pro vozidla taxi.

Uspořádání nástupišť je paralelní s 5 stanovišti vedle sebe. Další 2 stanoviště jsou u podélného nástupiště jako rezervní pro náhradní autobusovou dopravu. U každého stanoviště je umístěn informační panel, který zobrazuje informace o odjezdech nejbližších spojů. Jednotlivé panely jsou vybaveny reproduktorem, hlasovým syntetizátorem a přijímačem signálu pro zrakově postižené.


Moderní dopravní terminál v Lovosicích (22. prosince 2017, Lukáš Verner).

V prostoru před železniční stanicí je oboustranný informační panel, který zobrazuje odjezdy vlaků i autobusů, který jako první načítá data z dispečinku Dopravy Ústeckého kraje. Jeho největším přínosem pro cestující je tak zobrazování skutečných odjezdových časů, tedy včetně aktuálního zpoždění spoje. Součástí revitalizace jsou též nové orientační informační systémy pro nevidomé a bezbariérové přístupy pro pěší.

Dopravní terminál umožňuje přestupy mezi vlaky linek R20, U4, U6, U10, U11, T4 a veřejnou linkovou dopravu linek číslo 506, 651, 655, 660 až 666 a 679 včetně linky číslo 1 MHD Lovosice. Jedná se tak o významný přestupní uzel veřejné dopravy v Ústeckém kraji.

Čtěte také...
- Lovosický autobusák otestoval první autobus (vydáno 17. listopadu 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Autobusové linky opět zastavují na kvalitních stanovištích (22. prosince 2017, Lukáš Verner).

Historicky první autobusová linka v trase Lovosice - Litoměřice odtud v minulosti vyjela 31. května 1924. První autobusová stanoviště se nacházela v ulici Osvoboditelů od Pfannschmidtovy vily po kruhovou křižovatku u Besedy. Od 60. let minulého století bylo autobusové nádraží umístěno v ulici Žižkova, před tehdejším závodem Deli, tedy dnešní Mondelez Czech Republic. V současnosti se zde nachází jednosměrná autobusová zastávka Lovosice, Deli.

V listopadu 1996 bylo přemístěno do dnešního prostoru před železniční stanici. Tvar autobusového nádraží byl atypický ve tvaru písmene 'U' se samostatným vjezdem a výjezdem. Řazení autobusů na stanovištích bylo podélné. Celkem zde bylo 7 stanovišť nástupních a jedno výstupní. Uprostřed byla odstavná plocha pro autobusy.


Jedno z nástupišť je vyhrazeno pro městskou dopravu (22. prosince 2017, Lukáš Verner).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!