Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na litoměřický Tyršův most se vrátí autobusy

LITOMĚŘICE - Rekonstrukce Tyršova mostu v Litoměřicích, důležité spojnice dvou břehů, se blíží ke svému konci. Podle dosavadních informací bude koncem dubna most znovu otevřen.

Uzavírka, která trvá od loňského dubna a měla skončit ještě loni, zkomplikovala především autobusovou dopravu v oblasti...


Autobus linky X637 u litoměřické nemocnice (29. ledna 2016, František Živnůstka).

Motoristé v Litoměřicích si budou moci oddechnout. Jen několik dnů zbývá do otevření Tyršova mostu, jehož rekonstrukce začala začátkem dubna loňského roku. Práce sice měly skončit ještě v loňském roce, zdržení si ale vynutil zasypaný historický most. Podle regionálních médií totiž jeho zásypy prokazovaly větší únosnost, než jaká je v současné době, a proto se musel dodatečně upravovat projekt opravy.

Práci zadalo Ředitelství silnic a dálnic, stavbu provádí společnost SDS Exmost. Ta se kromě problémů se starým mostem musela potýkat s řadou dalších problémů. I přesto obě firmy doufají, že se provoz na most brzy vrátí. První auta podle Ústředního automotoklubu budou na Tyršův most vjet v sobotu 30. dubna. 


Klasický spoj linky 637 poblíž bohušovického nádraží (29. ledna 2016, František Živnůstka).

Kvůli uzavírce tak musela být upravena také trasa několika autobusových linek. Spojení centra města se Želeticemi však zůstalo zachováno, ačkoliv se časy dojezdů výrazně prodloužily. Pět autobusů pak pendluje v krátkých pravidelných intervalech na lince X637 přes most generála Chábery na trase Bohušovice - Terezín - Interspar - Mlékojedy - ul. Žernosecká - Mrázova - Na Valech - autobusové nádraží a zpět. Spojení objednal a provoz hradí Ústecký kraj.

Jako provizorní řešení je využívána i zastávka v ulici Mlékojedská v blízkosti Tyršova mostu. "Provoz bude operativně uzpůsobován tak, aby co nejvíce vyhovoval lidem a dané situaci," uvedl při zahájení výluky vedoucí litoměřického odboru dopravy Jan Jakub s tím, že současně probíhala také informační kampaň. 


V únoru to vypadalo, že most bude otevřen již brzy (5. února 2016, Ladislav Grepl).

K dispozici na různých místech je informační plakát formátu A3, informující o uzavírce s výlukou autobusových linek, který je zveřejněn ve vitrínách v autobusech dotčených smluvních dopravců. K dispozici jsou i informační letáčky se zjednodušeným jízdním řádem a informacemi o výluce. Dále je připravený souhrnný výlukový jízdní řád linky X637, který zahrnuje všechny spoje linek X637, 638 a 683 jedoucích přes řeku po stanovené objízdné trase. Jízdní řád je formátu A3 a měl by být na výlepových plochách vhodným doplňkem pro cestující.

Stáhněte si...
- Informační leták o organizaci dopravy si stáhněte zde.
- Kompletní jízdní řád linky X637 si stáhněte zde.
  (zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje).


Autobus linky X637 před nádražím v Bohušovicích (29. ledna 2016, František Živnůstka).

V pracovní dny je částečně omezen provoz linek jedoucích na autobusové nádraží. Linky 637, 651, 661, 683 jsou částečně ukončeny v Mlékojedech a do centra je možné využít přestup na linku X637. Linka 638 nezajíždí na autobusové nádraží, linky číslo 631 a 632 také nezajíždějí na autobusové nádraží, ale jsou ukončeny na zastávce Palachova. Linky 628, 629 a 636 končí u horního nádraží.

Na všech dotčených linkách včetně X637 platí zónový tarif Dopravy Ústeckého kraje, a tak objízdné trasy nemají vliv na cenu jízdného. To umožňuje kombinovat přestupy mezi linkami s omezeným provozem a výlukovou linkou X637. Na lince X637 nejsou garantovány všechny prvky kvality, jako bezbariérovost nebo klimatizace.


Stavební práce na Tyršově mostě v únoru (5. února 2016, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!