Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tabule stále radí, že do Stebna jezdí šestka

ÚSTÍ NAD LABEM - Nastoupit do autobusu linky číslo 4 a svézt se do Dubiček nebo jedničkou dojet až do Krupky. Osm měsíců od revolučních změn v krajské autobusové dopravě to stále hlásí tabule u zastávky Divadlo.

Ústecký kraj se brání, že není vlastníkem tabulí a že iniciativa vzešla od bývalého vedení ústeckého dopravního podniku...


Je začátek srpna a tabule stále radí špatně (3. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Na případ upozornil Informační portál Vlčoun.cz. Tabule tady vznikla v rámci společné aktivity Odboru dopravy krajského úřadu a Dopravního podniku města Ústí nad Labem na přelomu let 2011 a 2012, kdy byl ukončen provoz autobusového nádraží. Partnerem byl také dopravce BusLine.

Tabule tady měla usnadnit cestujícím orientaci v tom, ze které zastávky odjíždí autobusy krajské dopravy do blízkých i vzdálenějších obcí. Na tabuli ale byly znázorněny všechny zastávky, tedy i ty určené pro městskou hromadnou dopravu. Cestující tak na jednom místě našel kompletní informaci, odkud odjíždí trolejbus do Všebořic nebo příměstský autobus do Velkého Března nebo Petrovic.


Osm měsíců si tabule nikdo nevšiml (3. srpna 2015, Ladislav Grepl).

"Ústecký kraj není vlastníkem těchto vitrín, ani do nich nemá přístup," ohradila se Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Krajského úřadu Ústeckého kraje proti dotazu, proč schemata nebyla ani po osmi měsících od revolučních změn v autobusové dopravě zaktualizována. Ústecký kraj tehdy vytvořil pouze grafické zpracování, instalaci dvou tabulí k Divadlu a na zastávku Malá Hradební pak zajistil ústecký dopravní podnik.

Protože následně došlo ke změnám ve vedení společnosti dopravce, kdy na jaře roku 2012 byl z čela dopravního podniku odvolán ředitel Tomáš Kraus, nebyla v této věci vedena další aktivita.


Je začátek srpna a tabule uvádí neexistující linky (3. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Podle Krajského úřadu jsou v současné době obnovena jednání s dopravcem o další spolupráci v této věci. Odbor dopravy krajského úřadu už připravil aktualizované schéma a dopravce provádí vyhodnocení stavu vitrín, které jsou bohužel terčem vandalismu a vyžadují opravu. Následně bude proveden tisk a umístění do vitrín.

Přibyde třetí tabule

Záměrem do budoucna je instalace podobné vitríny i pro uzel Hlavní nádraží, respektive Mírové náměstí, kde má Krajský úřad Ústeckého kraje již připravenou grafiku. "Zde je však nutná i spolupráce Statutárního města Ústí nad Labem, neboť umístění vitríny je nejvhodnější do nedávno zrekonstruovaného přednádražního prostoru," dodala Lucie Dosedělová z Ústeckého kraje.


Kraj slíbil brzkou nápravu (3. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!