Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Litoměřice mají moderní autobusové nádraží

LITOMĚŘICE - Zbrusu nové autobusové nádraží s moderním informačním systémem už týden slouží veřejnosti v Litoměřicích. Minulý týden bylo slavnostně otevřeno za účasti vedení města.

Zatímco autobusy na nádraží už jezdí, tak infosystém je potmě. Město totiž od dopravců neobdrželo elektronické jízdní řády...


(6. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Jedenáct zbrusu nových autobusových stání, z nichž je deset určeno pro meziměstskou a jedno pro městskou hromadnou dopravu. Takové dispozice má nové autobusové nádraží, které bylo do provozu uvedeno v pondělí 3. srpna. Projekt modernizace litoměřického autobusového nádraží se tak dostává do své poslední fáze.

Nová nástupiště si byl prohlédnout i starosta Ladislav Chlupáč společně s místostarostou Karlem Krejzou. S výsledkem díla i průběhem stavebních prací jsou spokojeni. "Byly zkvalitněny přístupy k nástupišti, a to i pro nevidomé, přibyly přechody pro chodce, zeleň, nechybí ani moderní informační systém. Ve finále budeme mít i nové sociální zařízení a více parkovacích míst, která zde chyběla," vyzdvihli starosta a místostarosta přednosti projektu.


(6. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Autobusové nádraží bude kompletně dokončeno v září, kdy skončí poslední etapa prací. V jejím průběhu bude vybudováno nové parkoviště pro zhruba osm desítek vozidel, chodníky podél parkoviště u Penny marketu, toalety a zbývající infrastruktura.

Moderní informační systém je zatím potmě

Ačkoliv již byl instalován i moderní informační systém, k jeho zprovoznění oproti původnímu předpokladu ještě nedošlo. „Bohužel jsme od dopravců nedostali jízdní řády v elektronické podobě, ačkoliv jsme o ně žádali. Věřím, že se tak stane do poloviny srpna,“ vysvětlila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková. Do té doby budou informace pro cestující k dispozici ve vývěsní skříňce v papírové podobě.


(6. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Informační systém na autobusové nádraží dodala společnost Bustec. Minulý týden ještě probíhala kompletace a finální zapojení. Malé panely jsou o velikosti 24 x 125 diod, velké panely pak 80 x 185 diod. Podle servisních pracovníků byl měl být zkušební provoz zahájen v závěru srpna, od 1. září pak bude spuštěn ostrý provoz.

Vysazeno bude na padesát stromů a keřů

"Vznikne zde parkoviště s kolmým řazením pro 79 osobních aut a podélný parkovací pás pro 17 vozidel, přičemž prvních pět stání bude vyhrazeno pro taxislužbu a zbylých 12 pro veřejnost," doplnila informace o projektu v závěru června Dana Svobodová, projektová manažerka z Městského úřadu v Litoměřicích. Součástí stavby bude také osvětlení prostoru celého autobusového nádraží, přeložky inženýrských sítí a nové přípojky kanalizace a vody pro veřejné WC a pítko. "Vysazeno bude 48 stromů a keřů," dodala tehdy Svobodová.


(6. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Projekt modernizace a dostavby autobusového nádraží byl podpořen Regionálním operačním programem Severozápad dotací ve výši 50 milionů korun, dalších deset milionů korun činí vlastní podíl města. Stavbu realizuje společnost Chládek & Tintěra, která vyhrála v řádném výběrovém řízení.

Čtěte také...
- V Litoměřicích vzniká moderní autobusák (vydáno 10. července 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


(6. srpna 2015, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!