Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Čtenáři mají jasno: S dopravou jsme spokojeni

ÚSTÍ NAD LABEM, ÚSTECKO - Nadpoloviční většina čtenářů Informačního portálu Vlčoun.cz je s novou krajskou Dopravou Ústeckého kraje spokojená. Radikální spokojenost to ale není, spokojeno je téměř 60 procent.

Jednání o úpravách systému nadále probíhají, například ohledně situace s ukončením autobusové linky číslo 11 ve Stradově...


Linka číslo 456 nahradila šestku do Chvalova (13. ledna, David Koritenský).

V lednovém tématu jsme čtenáře oslovili s tím, jestli a jak jsou spokojeni s novou krajskou dopravou na Ústecku a přilehlých okresech. Přitom jsme oslovili některé obecní a městské úřady a požádali jsme je o vyjádření. Z jejich reakcí bylo patrné, že doprava byla v prvních dnech doprovázena menšími či většími zmatky.

Čtěte také...
Na Dopravu Ústeckého kraje si stěžují i chválí (vydáno 21. ledna 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Nová doprava v kraji způsobila zmatky v prvních dnech (13. ledna, David Koritenský).

Situace se takřka po šesti týdnech ustálila, i když někde se stále ještě řeší drobné problémy. Ústecký kraj v některých případech přiznal chybu nebo uznal nepromyšlenost některých řešení a již je změnil nebo je měnit bude. Jde především o vedení některých školních spojů, kvůli kterým musely některé školy upravovat začátek výuky.

Stále nevyřešená je situace ohledně ukončení autobusů ve Stradově u Chlumce. "Dne 28. ledna nám byl doručen dopis Dopravního inspektorátu, kde se mimo jiné uvádí, že současným způsobem využití komunikace pro zastávku a točnu ve Stradově dochází k porušení zákona a dále, že nově provozovaná zastávka neni vybudovaná v souladu s Českou technickou normou," uvedl starosta Chlumce Roman Zettlitzer v dopise adresovaném Krajskému úřadu Ústeckého kraje.

Navrh: Prodlužte 'jedenáctku' zpět do Přestanova

Město Chlumec sice chápe, že úpravy spojené se změnou jízdního řádu potřebuje určitý čas, ale zároveň by bylo fajn, kdyby od 1. března bylo aplikováno konečné řešení. "Bez jakýchkoli úprav je možné část spojů zabezpečit otáčením na točně v Přestanově, a to okamžitě. V každém případě je otázkou, zda pouhé otáčení v Přestanově není účelnější spojit s prodloužením linky, jako tomu bylo ještě v roce 2014," dodal starosta.


Celkem 60 procent čtenářů je s dopravou spokojeno (13. ledna, David Koritenský).

Na Informačním portálu Vlčoun.cz jsme v souvislosti s Dopravou Ústeckého kraje, na kterou se najelo od 1. ledna, položili dvě otázky. V té první jsme se ptali, zda jsou čtenáři s novou krajskou dopravou spojeni. Ze 44 hlasujících bylo 59,1% s dopravou spokojeno s tím, že Zcela bez výhrad bylo 34,1%. Opačného názoru bylo jen 40,9%, z toho vůbec ne pak 34,1%.

V druhé otázce jsme se ptali, zda Ústecký kraj o plánovaných změnách informoval včas. Do této ankety se zapojilo 30 hlasujících, z nichž 70% dotazujících je toho názoru, že Ústecký kraj informoval včas.

Další téma už brzy na Vlčoun.cz

Informační portál Vlčoun.cz děkuje všem čtenářům, kteří se do ankety zapojili. Již nyní připravujeme další téma týkající se pražského metra. Vydáme jej v nejbližších dnech, a i k němu bude samozřejmě anketa. Společně s tím pak uvítáme i Vaše názory na info@vlcoun.cz, vybrané zveřejníme.


Zelené autobusy jezdí v Ústeckém kraji od letošního ledna (13. ledna, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!