Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kolínu se prezentoval nový dopravce pro MHD

KOLÍN - Společnost OAD Kolín představila nové autobusy určené pro kolínskou MHD. Veřejnost si mohla prohlédnout jak plně vybavený komfortní autobus Mercedes-Benz Conecto, tak midibus nové generace Isuzu.

Stávající dopravce, společnost Arriva Východní Čechy, skončí s provozem městské hromadné dopravy poslední lednový den...


Prezentace nových autobusů v Kolíně (22. ledna 2020, MÚ Kolín/Hana Morová).

Zbrusu nové speciálně vybavené autobusy vyjedou do kolínských ulic poprvé v sobotu 1. února. Dopravce OAD Kolín do pořízení sedmnácti autobusů Mercedes-Benz a dvou midibusů Isuzu, které nasadí na pravidelné městské linky, investovala přes sto milionů korun. Cestující kolínskou MHD se mohou těšit na vyšší pohodlí a komfort, ale i na řadu technických vymožeností zapadajících do koncepce takzvaného chytrého města. Všechny vozy Mercedes-Benz jsou po celé své délce plně nízkopodlažní. Zajistí se tak bezbariérovost na všech trasách MHD a usnadní se nástup i výstup především starším lidem a maminkám s kočárky.

Vozy jsou vybaveny informačními LED panely vpředu i vzadu pro snazší orientaci. Ve všech vozech je klimatizace, což ocení cestující hlavně během stále parnějšího léta, ale i během tuhé zimy. To, zda je každý autobus v létě dostatečně vychlazený a v zimě naopak dost vyhřátý, ohlídají dvě speciální čidla, které si město Kolín vyžádalo. Nové autobusy nabídnou také internetové připojení k veřejné síti wifi nebo bezplatné nabíječky na mobilní telefony.


Společnost OAD Kolín prezentovala Mercedes a Isuzu (22. ledna 2020, MÚ Kolín/Hana Morová).

Moderní odbavovací systém umožní platit několika různými způsoby, včetně bezkontaktní platební karty, QR kódu nebo Kolínské chytré klíčenky. V každém autobuse jsou nainstalovány i speciální kamery, které může řidič aktivovat ve chvíli, kdy by došlo k nějakému problému ve vozidle. Nové autobusy slavnostně symbolicky pokřtili na kolínském náměstí jednatel OAD Kolín Miroslav Hucl, výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal, místostarosta Kolína Michal Najbrt a starosta Kolína Michael Kašpar.

Dva midibusy Isuzu, které budou jezdit především v centru Kolína, mají speciálně navrženou promyšlenou koncepci autobusové konstrukce ideální pro městský provoz. Jsou dlouhé necelých 8 metrů a pojmou bez problémů až 60 cestujících. Jsou rovněž plně vybaveny, podobně jako velké autobusy značky Mercedes-Benz. Poprvé se nové autobusy odborné veřejnosti představily v rámci loňského veletrhu Czechbus, který se uskutečnil v závěru listopadu v pražských Letňanech. Prezentovala je tady společnost Turancar.


Moderní interiér, USB nabíječky a wifi jsou součástí (22. ledna 2020, MÚ Kolín/Hana Morová).

Samozřejmostí nových vozidel je výkonná klimatizace, USB přípojky, nájezdová plošina pro kočárky a invalidní vozíky, elektronické systémy a LED osvětlení. Dominantou midibusů Isuzu Novo CitiLife je vysoké bočné prosklení a maximálně efektivně využitý vnitřní prostor, široké uličky a prostorný sál s místem pro kočárky a invalidní vozík u zadních dveří. Díky speciálně navrženému tvaru karoserie s bočními kolmými stěnami disponují velkým vnitřním objemem. Nestísněný vnitřní prostor zároveň dodává cestujícím příjemné pocity při cestování.

Společnost OAD Kolín začne provozovat kolínskou městskou autobusovou dopravu v sobotu 1. února. Nahradí tak dosavadního dlouholetého provozovatele, kterým je Arriva Východní Čechy. Ta provozuje městskou hromadnou dopravu v Kolíně již od roku 1995.

Čtěte také...
- Czechbus: Turancar ukázal minibus Isuzu OAD Kolín (vydáno 11. prosince 2019)
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Nové autobusy vyjedou hned v únoru (22. ledna 2020, MÚ Kolín/Hana Morová).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!