Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus: Turancar ukázal minibus OAD Kolín

PRAHA - Společnost Turancar, distributor autobusů výrobce Isuzu, letos na Czechbusu prezentovala hned dva autobusy. Jeden dokonce poodhalil roušku nových autobusů, které budou provozovány od února ve středočeském Kolíně.

/CZECHBUS/ Informační portál Vlčoun.cz přináší po devátém ročníku veletrhu Czechbus výběr nejzajímavějších vystavovatelů...


Autobus Isuzu Visigo na výstavním stánku (28. listopadu 2019, František Živnůstka).

Návštěvníci veletrhu Czechbus se mohli blíže seznámit také s autobusy Isuzu. Zatímco autobusy této značky bylo možné spatřit i na vnější ploše před výstavištěm, přímo u výstavního stánky byly prezentovány dva typy autobusů, a to Isuzu Visigo a Isuzu Visigo Novo City Life. Z praktického hlediska je Isuzu Visigo nejlepší řešení autobusové zájezdové dopravy v malých rozměrech s maximální kapacitou až 39 cestujících. Visigo vyvinuli konstruktéři se špičkovými designery. Oblíbenost modelu nejlépe dokládají dobré reference z provozu a zvyšující se počet prodaných vozů v Česku, na Slovensku, ale i v celé Evropě.

Isuzu Visigo se poprvé objevilo na českém trhu v srpnu 2014, od té doby autobus dozrál a zbavil se porodních potíží a úspěšně se infiltruje do dopravního prostředí. Od roku 2019 nabízí distributor Turancar inovovaný model Isuzu Visigo Hyper vybavený nově motorem Cummins s výkonem 320 koní a automatizovanou převodovkou ZF Ecolife. Visigo dlouhé 9,5 metru je komfortní víceúčelový turistický autobus, vhodným zejména pro incomingovou dopravu.


Isuzu Novo CIty Life pro OAD Kolín (28. listopadu 2019, František Živnůstka).

V daleko větším hledáčku návštěvníků byl ale druhý prezentovaný autobus Isuzu Novo City Life. Jde o jeden ze dvou autobusů, které bude dopravní společnost OAD Kolín nasazovat na linky v centru středočeského Kolína. "Autobusy Isuzu se vyváží do třiceti států na třech kontinentech. V poslední době se hodně prosazují v Evropě, v evropských městech již jezdí první městské flotily Isuzu. Model Novo Citi Life je novinka, v České republice jde o jeho první nasazení," uvedl Viktor Wiesner ze společnosti Turancar. Dodal, že jde o speciálně navrženou a mimořádně promyšlenou koncepci originální autobusové konstrukce.

Městský midibus nové generace Isuzu Novo City Life by premiérově představen na veletrhu Busworld v belgickém Kortrijku v říjnu 2017. V Čechách se midibusy Isuzu Novo City Life poprvé ukázaly na podzim loňského roku na letišti v Panenském Týnci, kde byly představeny novinářům a odborné veřejnosti. V květnu v rámci evropské propagační cesty znovu zavítaly do České republiky, kdy si je vyzkoušela OAD Kolín.


Interiér kolínského minibusu Isuzu (28. listopadu 2019, František Živnůstka).

Dva malé autobusy, které budou jezdit především v centru Kolína, mají speciálně navrženou promyšlenou koncepci autobusové konstrukce ideální pro městský provoz. Půjde o jejich první nasazení v ČR, v Kolíne bude tedy jejich česká premiéra. "Jsou dlouhé necelých 8 metrů a pojmou bez problémů až 60 cestujících. Jsou plně vybaveny, podobně jako velké autobusy značky Mercedes, které se v tuto chvíli pro Kolín již vyrábí. Samozřejmostí je výkonná klimatizace, USB přípojky, nájezdová plošina pro kočárky a invalidní vozíky, elektronické systémy a LED osvětlení," popsal nové autobusy tiskový mluvčí OAD Kolín Miroslav Slaný.

Na přání OAD Kolín budou malé autobusy navíc dovybaveny dalšími zařízeními jako je speciální informační a odbavovací technologie. Moderní odbavovací systém umožní platit několika různými způsoby, včetně bezkontaktní platební karty, QR kódu nebo Kolínské chytré klíčenky. "Midibusy Isuzu splňují nejvyšší standardy komfortního cestování v hustém městském provozu. Testovali jsme je v pražském provozu a obstály na jedničku," dodal výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal.


Prezentovaný autobus Isuzu Novo City Life (28. listopadu 2019, Filip Vlček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!