Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Benešov staví terminál, hotový bude příští rok

BENEŠOV - Středočeský Benešov zahájil zkraje týdne rekonstrukci autobusového nádraží a jeho proměnu na dopravní terminál. Hotovo by mělo být nejpozději koncem příštího roku, celá investice pak spolyká přes 150 milionů korun.

Výsledkem má být moderní dopravní uzel spojující autobusovou a železniční dopravu na jednom místě s komfortním přestupem...


Pohled na odjezdová nástupiště nového terminálu (vizualizace, MÚ Benešov).

První myšlenka na dopravní terminál se objevila v roce 2014, kdy také byly zahájeny první přípravy. Stavba zahrnuje prodloužení podchodu z vlakového nádraží pod ulicí Nádražní, dále kompletní demolici a následnou přestavbu současného autobusového nádraží včetně výstavby budovy terminálu, zastřešení nástupišť a výstavbu sítí a jejich přeložek. Stavba, která s sebou teď přinesla poměrně velké změny, by měla skončit nejpozději do konce příštího roku.

Zásadní změnou pro uživatele veřejné hromadné dopravy je dočasý, leč dlouhodobý, přesun autobusového nádraží do ulice Táborská, kde v parkovacích pruzích od azylového domu k pivovaru bude zřízeno 12 provizorních autobusových zastávek. S omezením parkovacích kapacit osobních vozidel na ploše parkoviště Táborských kasáren se zatím nepočítá. "Čeká nás velice náročná rekonstrukce v místě s největší dopravní zátěží, která přinese značná omezení a nepříjemnosti v životě občanů. Bude vyžadovat od nás všech velkou míru tolerance a pochopení po dobu 18 měsíců," uvedl místostarosta Benešova Roman Tichovský.


Moderní terminál nabídne i čekárnu pro cestující (vizualizace, MÚ Benešov).

Výstavba dopravního terminálu vyjde benešovskou radnici na 155 milionů korun, radnice již má schválenou dotaci ve výši 100 milionů korun. "Tyto finance jsou již schváleny a potvrzeny a byla by škoda je nevyužít," uvedl Tichovský. Stavbu zajistí sdružení firem Metrostav a Imos. Kromě informování o dopravních omezeních a uzavírkách Benešov jedná i s Českými drahami a dopadech stavby na provoz nádraží a chce, aby o dopravním omezení byli informováni cestující ve vlacích.

Začala dopravní omezení autobusů i aut

V současnosti jsou přemístěny autobusového zastávky z plochy autobusového nádraží i z ulice Nádražní pouze do Táborské ulice. Kvůli tomu jsou i zrušena parkovací místa po pravé straně Táborské ulice. Došlo také k uzavření podchodu pro pěší do Nádražní ulice a chodci jsou směrováni z výpravní budovy přes nově zřízený přechod přes ulici Nádražní. S omezením musí počítat také motoristé. Zcela uzavřena je část Nádražní ulice mezi Žižkovou a Jiráskovou, objízdná trasa tohoto místa vede spodní částí autobusového nádraží.


Pohled na dopravní terminál u vlakového nádraží (vizualizace, MÚ Benešov).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!