Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Příbram nechce, aby MHD zajišťovala Arriva

PŘÍBRAM - Příbramští zastupitelé neschválili prodloužení smlouvy se současným provozovatelem MHD v Příbrami, společností Arrivou Střední Čechy. Vysvětlují to častými stížnostmi na výpadky spojů i zastaralostí smlouvy.

Radnice proto připravuje výběrové řízení na nového dopravce, který by měl dopravu začít zajišťovat od konce příštího roku...


(13. července 2017, MÚ Příbram/Pavlína Svobodová).

Prodloužení stávající smlouvy se společností Arriva Střední Čechy neschválili zastupitelé na svém posledním jednání v první polovině září. "Z právní analýzy, kterou si nechalo město zpracovat, vyplývá, že prodloužení doby trvání stávající smlouvy není v souladu s právními předpisy, a tudíž uzavření dodatku ke smlouvě v tomto smyslu nelze doporučit," vysvětlila tisková mluvčí příbramské radnice Pavlína Svobodová. Na nového dopravce proto bude vypsáno výběrové řízení. 

Smlouva s dopravcem, jehož právním nástupcem je v současné době společnost Arriva Praha, byla podepsána příbramským starostou Ivanem Fuksou v roce 2006, a to na dobu neurčitou. "V roce 2009 podepsal tehdejší starosta města Josef Řihák dodatek, kterým byla platnost smlouvy stanovena na příštích 10 let do 30. listopadu 2019," doplnila Svobodová. Po tuto dobu proto nelze podmínky dohodnuté smlouvou nikterak měnit.


(13. července 2017, MÚ Příbram/Pavlína Svobodová).

Protože veřejnost i obyvatelé často srovnávají příbramskou městskou dopravu s píseckou, rozhodl se současný starosta Příbrami Petr Vařeka v detailní porovnání se vším všudy. Zatímco Příbram má 33 tisíc obyvatel, v Písku bydlí 30 tisíc obyvatel. Proto je zarážející, že Příbram v loňském roce zaplatila za městskou dopravu 25 milionů korun, kdežto Písek pouze něco málo přes 8 milionů korun.

"Píseckým můžeme také závidět například digitální jízdní řády, vymazlené autobusy a další vymoženosti. Část dopravy v Písku přebírá také železniční doprava. To, co si ovšem představit neumím, je to, že bychom u nás v Příbrami zredukovali spoje na úroveň hustoty MHD mnoha dalších jiných měst," uvedl Vařeka. 

Víte, že...
...městská doprava v Příbrami denně přepraví 8,5 tisíce cestujících?
...polovina přepravených osob jezdí z Jiráskových sadů přes II. polikliniku na Zdaboř?
...třicet procent cestující jezdí z Jiráskových sadů do Drkolnova?
...síť MHD zahrnuje 99 zastávek, z toho 84 zastávek je na území města Příbram?


(13. července 2017, MÚ Příbram/Pavlína Svobodová).

Starosta připomněl, že optimalizací spojů došlo v letošním roce ke zhruba desetiprocentní redukci nákladů na městskou dopravu. Vyškrtány byly především spoje, které běžně vozily jenom jednotlivce či vůbec nikoho. V některých výjimečných případech, jako například obsluha odlehlejších částí města, byly zachovány spoje běžně obsazené čtyřmi pasažéry. "K novému jízdnímu řádu jsme od občanů obdrželi celkem 31 připomínek, z nichž zhruba polovina byla shledána jako korektní, a tyto připomínky byly do nového jízdního řádu promítnuty," doplnil.

Téměř každý den přijímá radnice řadu stížností na špatnou kvalitu městské hromadné dopravy. "Naprostá většina těchto stížností je oprávněných, neboť stará smlouva se již skutečně přežila. To, že nejpozději v druhé polovině příštího roku dojde k zásadnímu posunutí standardů kvality příbramské MHD o dvě patra výše, to je jisté," uzavřel Vařeka. 


(13. července 2017, MÚ Příbram/Pavlína Svobodová).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!