Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Beroun řeší absenci toalet na autobusáku

BEROUN - Jsou to dva měsíce, co se cestujícím otevřelo nové autobusové nádraží v Berouně. Cestující chválí větší počet spojů, kritizují ale nezajíždění tradičních tras nebo absenci toalet.

Radnice proto intenzívně řeší prodloužení provozní doby toalet na vlakovém nádraží a čeká, co na to ČD. Ty už učinily opatření...


Nové autobusové nádraží hned u vlakového (17. ledna 2016, Martin Malý).

Na redakci Inforačního portálu Vlčoun.cz se obrátili cestující, kteří nové autobusové nádraží s otevřenou náručí nepřivítali. Některým zkomplikovalo cestování, jiným vadila absence toalet. "Jsem nespokojená. Dříve mi autobus jezdil ze zastávky U Černého koně, ovšem teď jezdí jen z autobusového nádraží. Musím ze školy chodit alespoň o 10 minut dříve, abych autobus vůbec stihla," napsala nám například Veronika.

K ní se přidala také Kristýna s tím, že původní autobusové nádraží bylo dříve bodem všech linek. "Na nový autobusák vůbec nejezdí meziměstské linky do Prahy. Připadá mi to, jako by si radní řekli, že nám nestačí malý a starý autobusák, tak postavíme nový, ale ještě menší. Největší absurditou je podle mě to, že výstupní zastávka, na které nikdo na autobus čekat nebude, je zastřešená, ale stanoviště, na kterých lidi čekají na autobusy, zastřešené nejsou," rozčilovala se.


Moderní nástupiště jsou nezastřešená (17. ledna 2016, Martin Malý).

Řadu názorů týkajících se nového autobusového nádraží zaznamenává také Městský úřad v Berouně. "Za konstruktivní nápady jsme rádi, protože nádraží je zatím ve zkušebním provozu a například v jízdních řádech je určitý prostor pro změny. Některé podněty již dopravní firma Probo BUS zapracovala do první úpravy jízdních řádů platných od 28. února," uvedla tisková mluvčí úřadu Adéla Felklová.

Kritika se ovšem snášela na absenci toalet. Cestující se shodují, že postavit nové autobusové nádraží vedle vlakového je sice výhoda, ale spoléhat na nádražní toalety s omezenou provozní dobou nebyla dobrá volba. "Jsme si vědomi, že vzhledem k většímu pohybu lidí je nutné prodloužit jejich otevírací dobu. Předběžný návrh finanční spoluúčasti města Beroun na provozu toalet byl schválen, nyní jsou na tahu České dráhy, aby předložily podrobnou kalkulaci nákladů, což jejich zástupce ale zatím neučinil," uvedla pro Informační portál Vlčoun.cz.


Berounské vlakové nádraží, ve kterém jsou k dispozici toalety (17. ledna 2016, Martin Malý).

Informační portál Vlčoun.cz proto oslovil také České dráhy, které toalety na vlakovém nádraží v Berouně provozují s dotazem, zda už takovou kalkulaci předložily. Tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová pouze uvedla, že toalety již mají upravenou provozní dobu. "WC bylo otevřené od 7.00 do 17.00 hodin, nyní je možné zapůjčit si klíč až do 22.00 hodin ve Snack baru," upřesnila.

To ovšem bylo pro berounskou mluvčí překvapení. "České dráhy to musely zařídit na popud občanů, aby tito mohli toalet využívat, než to my dořešíme papírově. Stále platí, že od ČD máme dostat návrh smlouvy, což se k dnešnímu dni nestalo," uvedla v závěru minulého týdne," zdůraznila Felklová.


Na autobusové nádraží zajíždí většina spojů, některé ale ne (17. ledna 2016, Martin Malý).

Nové autobusové nádraží bylo otevřelo 14. prosince loňského roku, městu se podařilo na jeho výstavbu získat dotaci ze švýcarských fondů ve výši přesahující 50 milionů korun. Prostor bývalého nádraží bude revitalizován. Ještě letos by tam měla vzniknout zelená plocha, propojení cyklostezek a také využití některých stávajících asfaltových ploch jako parkoviště. To město zaplatí z peněz ušetřených při výběrovém řízení.

Čtěte také...
- Beroun zahájil provoz nového autobusáku (vydáno 15. prosince 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Původní autobusák město zrekultivuje na zeleň a parkoviště (17. ledna 2016, Martin Malý).

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!