Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Z-Group má na Kroměřížsku
nové autobusy Crossway

 Na Bechyňku se vrací
Elinka, pojede déle

 Olomoucký DP plánuje
nový odbavovací systém

 Tornáda dojezdila, poslední
jednotky čeká kovošrot

Oprava Zbrojnické komplikuje plzeňskou MHD

PLZEŇ - V plném proudu je rekonstrukce Zbrojnické ulice v centru Plzně. Podstatným způsobem je proto přibližně až do listopadu výrazně omezen provoz tramvajových linek v centru západočeské metropole. 

Díky instalaci kolejových spojek je provoz tramvají částečně zachován upravenou trasou linky číslo 2, zachována je i možnost vypravování z vozovny...


V centru je zaveden jednokolejný provoz (13. června 2024, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Již přes dva měsíce probíhá rekonstrukce tramvajové tratě ve Zbrojnické ulici v jižní části náměstí Republiky v Plzni. Důvodem je nevyhovující technický stav trati. Stavební práce potrvají do začátku listopadu. Na náměstí Republiky od ulice Bedřicha Smetany do Františkánské ulice dojde k rekonstrukci tramvajového pásu. "Od Františkánské ulice až do Šafaříkových sadů pak proběhne rekonstrukce v celém uličním profilu, kdy kromě kolejí dojde i k výměně všech sítí, tedy vodovodu, plynovodu, kanalizace, veřejného osvětlení. Nové budou chodníky a také celá komunikace," řekl před zahájením prací náměstek primátora pro oblast dopravy Aleš Tolar.

Během přípravných prací došlo k vybudování kolejových spojek, aby jednak bylo možné zachovat pravidelný tramvajový provoz a jednak také pro zajištění možnosti vypravování tramvají z vozovny Slovany. Od uzavření Zbrojnické ulice totiž vede trasa tramvajové linky číslo 2 od zastávky Radnice Slovany přes Světovar, náměstí Milady Horákové a dále po standardní trase linky číslo 1 až do provizorní zastávky v Solní ulici, náhradní autobusová doprava není v centru Plzně zavedena. 


Rekonstrukce tramvajové tratě ve Zbrojnické ulici (1. července 2024, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Výluka tramvají začala 21. května a potrvá přibližně do listopadu. Tramvajová linka číslo 1 je nahrazena dočasně zřízenou linkou 1/2 a jezdí v trase Bolevec - Sady Pětatřicátníků - Skvrňany. "Provoz tramvajové linky 2 zůstává zachován v úseku Radnice Slovany - Slovany - Světovar - Anglické nábřeží - Hlavní pošta a zpět s tím, že v úseku Anglické nábřeží - Hlavní pošta jednokolejný provoz linky v obou směrech," upozorňuje web Plzeňských městských dopravních podniků. Zastávka Hlavní pošta v Solní ulici přesunuta o blok blíže k náměstí Republiky, o přepravní špičce je pak část spojů ukončena na Anglickém nábřeží. Linka číslo 4 jezdí beze změny. 

Další fáze rekonstrukce tramvajové trati Zbrojnická, která začala v uplynulých dnech, uzavřela příjezd na náměstí Republiky v Plzni, a to z Františkánské ulice. Do centra se tak nyní řidiči dostanou dvěma vjezdy, a sice Prešovskou ulicí od synagogy a Dominikánskou ulicí od Rychtářky. Výjezd z náměstí je možný opět dvěma způsoby, tedy Dřevěnou ulicí do Pallovy ulice a Rooseveltovou ulicí směr Lochotín. S orientací v centru pomáhají přenosné dopravní značky, které ale už několikrát neznámí pachatelé otočili, čímž komplikují dopravu. Zhotovitelem akce je společnost Berger Bohemia, celková cena činí 77,63 milionu korun, přičemž Vodárna Plzeň se při realizaci výměny vodovodu a kanalizace podílí částkou 35,4 milionu korun.


V centru Plzně tramvaje nepojedou do listopadu (1. července 2024, Vlčoun/Jakub Klimeš)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!