Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Plzeňany začne vozit šestice nových Solarisů

PLZEŇ - Se začátkem července čeká cestující v plzeňské MHD novinka. Do provozu vyjede šestice zbrusu nových kloubových autobusů Solaris Urbino. Díky nim bude cestující vozit již 54 klimatizovaných autobusů.

Jde o pokračování dodávky autobusů podepsané v roce 2021, na jejímž základě se cestující dočkají ještě v příštím roce posledních tří autobusů stejného typu...


Setkání nového a staršího Solarisu Urbino (červen 2024, PMDP)

Plzeňské městské dopravní podniky pořídily šest nových moderních velkokapacitních autobusů Solaris Urbino 18 New, do pravidelného provozu vyjedou první červencový den. Počet klimatizovaných autobusů tak v Plzni vzroste na 54. "Nové 18metrové autobusy Solaris Urbino 18 New jsou dodány v rámci objednávky osmnácti kusů z roku 2021. Jedná se o předposlední dodávku této smlouvy, která bude naplněna posledními 3 kusy v příštím roce," řekl generální ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Jiří Ptáček.

Autobusy, které 1. července vyjedou do pravidelného provozu jsou, jak už je u Plzeňských městských dopravních podniků standardem, stoprocentně nízkopodlažní, úsporné a splňují nejnovější emisní normu EURO 6. Pro vysoký komfort cestujících jsou mimo jiné osazeny předsuvnými dveřmi a vybaveny celovozovou klimatizací, která je neocinitelná obzvlášť v horkých letních dnech. Klimatizací vybavené vozy si mohou cestující najít v jízdních řádech podle označení vločkou nebo také v mapě provozu.


Vozy jsou vybaveny předsuvnými dveřmi (červen 2024, PMDP)

"Mám radost, že modernizace a omlazování vozového parku našeho dopravního podniku pokračuje a opět se tak zvýší komfort cestujících. Ve veřejné dopravě jich neustále přibývá, což je pro udržitelnou dopravu ve městě jen dobře," doplnil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. V letošním roce bude vozový park doplněný také o 4 krátké autobusy SOR. V průběhu léta bude dále vypsána soutěž na dodávku kloubových autobusů pro roky 2025 až 2028.

Vozový park autobusů v Plzni je již několik let plně nízkopodlažní. Podle webu dopravce najdeme v jeho garážích 3 dvanáctimetrové Citelisy, 45 dvanáctimetrových autobusů SOR NB12, desítku autobusů SOR NS12 v novem designu, dvojici Rošer a dvojici Isuzu. Z kapacitních kloubových autobusů pak mají Plzeňské městské dopravní podniky k dispozici 25 vozů Solaris Urbino 18 a 30 nových Solarisů Urbino 18 IV, které jsou do Plzně dodávány od roku 2016. Do součtu autobusů je pak nutné připočítat také pětici historických autobusů. 


Moderní a prosvětlený interiér nových autobusů (červen 2024, PMDP)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!