Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Po srážce tramvají v Plzni zůstalo 35 zraněných

PLZEŇ - Přes tři desítky zraněných si vyžádala dnešní srážka tramvají v Plzni. Z dosud nezjištěných příčin poblíž zastávky Pod Záhorskem zastavila tramvaj linky číslo 1, do které zezadu narazila přijíždějící linka číslo 4.

Záchranáři nejčastěji ošetřovali lehká zranění v oblasti hlavy, hrudníku a horních končetin, jen řidička tramvaje pak po nárazu utrpěla středně těžká zranění...


Nehodou poškozené tramvaje po srážce (19. října 2023, Drážní inspekce)

K nehodě došlo ve 12.18 hodin na Karlovarské ulici v Plzni, nad zastávkou Pod Záhorskem. Srazila se tady tramvaj linky číslo 1 s tramvají linky číslo 4. "Při mimořádné události bylo dle informací Drážní inspekce zraněno 35 osob," informoval tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Záchranáři na místo vyslali i vůz pro řešení událostí s hromadným postižením osob a hasiči evakuační autobus. Provoz z centra byl zcela uzavřen, v prostoru silnice parkují vozy záchranných složek a probíhají záchranné práce.

Zranění cestující vystoupili po nehodě sami nebo jim následně pomáhali přijíždějící záchranáři. Některé osoby pak zdravotníci ošetřovali přímo v tramvajích. Z8chranáři následně upřesnili, že nejčastějším zraněním bylo zranění v oblasti hlavy, hrudníku a horních končetin. "Podle informací složek záchranného integrovaného systému by naštěstí nemělo jít o zranění těžká. Děkuji všem, kdo se podílejí na záchraně a ošetření zraněných. Zároveň žádám všechny řidiče, aby se inkriminovanému úseku vyhnuli," uvedl krátce po nehodě primátor města Plzně Roman Zarzycký. Jedno ze středně těžkých zranění se týkalo řidičky tramvaje. 


Do stojící jedničky narazila souprava linky číslo 4 (19. října 2023, Drážní inspekce)

Kromě záchranářů na místo dorazili také kriminalisté i drážní inspektoři, kteří zahájili vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy. "Škoda na tramvajích byla odhadnuta na milion korun," doplnil pak mluvčí Martin Drápal. Média během dne uvedla, že příčinou nehody mohlo být i náhlé zastavení tramvaje v důsledku přivření berlí cestující do dveří. Cestující údajně následně zvonili na řidiče první tramvaje, aby zastavila, což následně také učinil. Poté ale došlo k nárazu za ní jedoucí tramvají. 

Plzeňské městské dopravní podniky bezprostředně po nehodě zcela zastavily tramvajovou dopravu z centra Plzně na Bory a Košutku. Linka číslo 1 byla z centra ukončena v zastávce Hlavní pošta, odkud se přes Sady Pětatřicátníků vracela zpět na náměstí Generála Píky. Tramvajová linka číslo 4 pak byla odkloněna přes Náměstí Republiky zpět na Univerzitu. Náhradní dopravu až do odpoledních hodin zajišťovaly autobusy, které na Košutku a Bolevec odjížděly ze Sadů Pětatřicátníků. Provoz se podařilo obnovit po 15.00 hodině s tím, že cestující museli ještě po nějakou dobu počítat s nepravidelnostmi v jízdních řádech tramvajových linek. 


Pohled na nehodou poškozenou kabinu řidiče tramvaje (19. října 2023, Drážní inspekce)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!