Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava Solní ulice komplikuje dopravu v Plzni

PLZEŇ - Komplikované cestování městskou hromadnou dopravou je po celé prázdniny přes centrum Plzně. Dělníci se vrhli na opravu Solní ulice, a tím tak vyřadili z provozu spojnici Hlavního nádraží s centrem města. 

Investice za téměř 42 milionů korun navíc komplikuje také velmi důležité spojení vozovny s částí sítě do Skvrňan či na Bolevec...


Linka 1/2 odbočuje do zastávky Sady Pětatřicátníků (14. července 2020, Jakub Klimeš)

Příčinou nutné rekonstrukce Solní ulice byl především velmi špatný stav tramvajové tratě. "V Solní ulici zrekonstruujeme tramvajovou trať a zároveň také inženýrské sítě, tedy vodovod, kanalizaci a plynovod," popsal rozsah rekonstrukce náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule s tím, že náklady na rekonstrukci Solní jsou ve výši 41,6 milionu korun. Tramvajová zastávka Hlavní pošta bude vybavena zvýšenou nástupní hranou a signálním pásem navádějící nevidomé a slabozraké k zastávkovému označníku.

Plzeň rekonstruuje tramvajovou trať v celé délce Solní ulice, tedy od křižovatky s náměstím Republiky po křižovatku ulic Solní a sady Pětatřicátníků. V konstrukci tramvajové trati město nově použije namísto velkoplošných panelů pevnou jízdní dráhu s pružným upevněním na plastových podkladnicích. Při realizaci bude namísto svršku z betonových panelů použit dlážděný kryt kolejí, čímž dojde k vizuálnímu sjednocení povrchů tramvajové trati a vozovky.


Rozkopaná Solní ulice bez kolejí i trolejového vedení (5. července 2020, Jakub Klimeš)

Tramvajové linky číslo 1 ze Slovan a 2 ze Světovaru jsou od Hlavního nádraží zkráceny a ukončeny v zastávce Anglické nábřeží, kde se otáčí na obratišti U Zvonu. V trase z Bolevce přes Sady Pětatřicátníků do Skvrňan jsou pak tramvajové linky číslo 1 a 2 nahrazeny spojenou náhradní linkou 1/2. Ve směru z Bolevce tramvajová linka zastavuje v dočasné zastávce Jízdecká. Zcela bez obsluhy jsou zastávky Náměstí Republiky a Hlavní pošta v Solní ulici. 

Náhradní autobusovou dopravu přes centrum města pak zajišťují autobusy náhradní linky 2A, které jezdí ze Sadů Pětatřicátníků přes Náměstí Republiky na Anglické nábřeží. Odtud se pak vrací přes zastávky Pařížská, Mrakodrap a U Práce do Sadů Pětatřicátníků. Cestující si po vzájemném přestupu mezi linkami 1, 2, 1/2 a 2A označí jízdenku na opačném konci. V případě dvou přestupů si cestující označuje jízdenku jen v tramvajích. Přes Náměstí Republiky jezdí navíc také zatahující spoje linek 4 a 1/2 směrem na Světovar.


Přestup na náhradní autobusy v zastávce Anglické nábřeží (14. července 2020, Jakub Klimeš)

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!