Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

Škodovka staví nový výrobní a zkušební závod

PLZEŇ - Škoda Transportation začala v Plzni s stavbou nového výrobního a zkušebního zázemí s vlastním dopravním systémem. Díky tomuto rozšíření firma postupně přijme více než tisíc nových zaměstnanců.

Kapacitu výroby posílí například počítačově řízené obráběcí stroje, vybudováno bude pracoviště pro testování nových typů vozidel...


Vizualizace zbrusu nového škodováckého závodu (vizualizace, Škoda).

Plzeňskou výrobní základnu čeká v rámci zásadní investiční akce například rozšíření o nové zázemí pro výrobu podvozků. "Škoda bude moci využívat nové prostory pro svařování, lakovnu či tryskací boxy. Vybavení bude skutečně na vysoké technologické úrovni. Vybudujeme například nové moderní robotické pracoviště pro svařování. Kapacitu výroby také posílí například počítačově řízené obráběcí stroje za zhruba 80 milionů korun," řekl viceprezident pro Investice a správu majetku Škody Transportation Pavel Novák.

Druhou významnou oblastí investic v plzeňské Škodovce bude výstavba nové zkušebny, kde bude možné testovat všechna vozidla nebo jejich části z produkce Škody. "Oblast zkoušek a testování vozidel a jejich komponentů je v dnešním dopravním průmyslu jedním z klíčových faktorů a s tím, jak roste výrobní záběr a celková produkce Škodovky, proto posilujeme i tuto oblast. Vyroste nové, špičkově vybavené zkušební zázemí, jehož součástí bude například prototypové pracoviště určené k testování nových typů vozidel," dodal Novák. V rámci této investiční akce za zhruba 320 milionů korun v hlavním plzeňském areálu firma vybuduje nový dopravní systém, který zahrne nové propojení zkušebních kolejí k výrobnímu zázemí nebo k místní železniční trati.


Pohled na nový závod ze zadní strany (vizualizace, Škoda).

Všechny investiční akce bude doprovázet masivní nábor nových pracovníků. "V souvislosti s nárůstem výroby plánujeme během letošního a příštího roku navýšit počet zaměstnanců o více než tisíc. Hledáme kvalifikované zaměstnance z technických oborů, především konstruktéry, projektanty a z dělnických pozic elektromechaniky. S ohledem na stav trhu práce je to velká výzva. Škoda ale nabízí stabilitu velké firmy, velkou perspektivu do budoucna a nadstandardní pracovní podmínky včetně řady benefitů," říká viceprezident pro Lidské zdroje Škody Transportation Lumír Tesař.

Pod novým vlastníkem skupinou PPF se firmě daří získávat významné zakázky. "To je důvod, proč masivně investujeme do rozšíření výroby a také proč hledáme několik set nových kolegů na pozice dělnické, technické i inženýrské. Vidím to jako dobrou zprávou nejen pro Plzeň, ale pro celý region. Škoda patří k technologickým lídrům v oboru, přináší inovace do veřejné dopravy a sofistikovanou výrobu s vysokou přidanou hodnotou, pracuje na základě vlastního výzkumu a vývoje. Plzeň je tak jedním z důležitých center tohoto průmyslu v Evropě," uzavřel předseda představenstva a Prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.


O moderním zázemí se lze přesvědčit na Dnech otevřených dveří (nedatováno, Škoda).

Plzeňský kraj teď

zdroj: http://www.zaktv.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Plzeň na youtube:

Redakce Plzeň:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Jakub Klimeš

Kontakt na redakci:
- plzensky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!